Miletić: Na EuroPrajd u Beogradu dolazi 20.000 ljudi

Vesti 16. jun 202222:41 38 komentara
beograd prajd
N1

Koordinator "EuroPrajda 2022" Goran Miletić izjavio je da se na toj LGBT+ manifestaciji, koja će biti održana od 12. do 18. septembra u Beogradu, očekuje dolazak oko 20.000 gostiju iz inostranstva.

Miletić je za TV Nova S kazao da će tim povodom u Beograd doputovati i oko 150 visokih gostiju, uglavnom zvaničnika Evropske unije.

„Pripreme za ‘EuroPrajd’ teku odlično i ova manifestacija se može porediti jedino s organizovanjem izbora za najbolju pesmu Evrovizije 2008. godine“, istakao je Miletić.

On je rekao da će pored šetnje velikog broja učesnika ulicama Beograda, u petak i subotu, 16. i 17. septembra u centru Beograda biti održana i dva velika koncerta koja će trajati od sedam sati posle podne do tri ujutro.

„Na koncertima će učestvovati lokalni, regionalni i međunarodni izvođači. Njihova imena, kao i mena visokih zvaničnika EU saopštićemo krajem juna“, kazao je Miletić.

Beograd je pre tri godine izabran za domaćina centralne evropske LGBT+ manifestacije, u konkurenciji gradova Barselone, Lisabona i Dablina.

Organizatori očekuju da se kroz „EuroPrajd 2022“ LGBT+ zajednica sa zapadnog Balkana osnaži i reafirmiše promocija evropskih vrednosti i ljudskih prava u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare