Milenković nakon izlaska iz Tužilaštva rekao da je sve bilo „profesionalno“

Vesti 06. jul 202212:05 > 13:3726 komentara
Podeli:

Načelnik Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenković nije danas dao iskaz u prostorijama Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Kako je saopšteno iz Tužilaštva, razgovor je odložen za sledeću nedelju na Milenkovićev zahtev, a sam inspektor je po izlasku iz Palate pravde, na pitanje novinara kako je proteklo saslušanje, samo kratko odgovorio: "Profesionalno!"

Milenković je u Tužilaštvo, prema rečima reportera N1, došao u prisustvu svojih kolega, ali ne i advokata.

Povezane vesti

Podsetimo, Milenković je pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja.

Podsetimo, poziv Tužilaštva inspektoru Milenković upućen je nakon što je bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović, u intervjuu za „Objektiv“, rekla da je iz „pouzdanih izvora“ čula da je Milenković „radio drogu“.

Milenkovićev advokat Zdenko Tomanović izjavio je juče za „Pregled dana“ NewsMax Adria da inspektor Milenković nesumnjivo, po merama jedne grupe ljudi, „nije na pravoj strani jer se usudio da otkrije ‘Jovanjicu’ i umešanost vojnih i bezbednosnih službi“.

Slobodan Milenković je, podsetimo, otkrio aferu „Jovanjica“ i uhapsio prvoosumnjičenog Predraga Koluviju.

Istovremeno sa pozivom Tužilaštva inspektoru Milenkoviću, u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a na informativnom razgovoru bio je Darko Đorđević, inspektor koji je organizovao akciju hapšenja osumnjičenih za „Jovanjicu 2“. U SUK je pozvan i Bojan Vasiljevski, inspektor koji je sa Đorđevićem radio na tom slučaju.

Komentari

Vaš komentar