Milenković u Tužilaštvu: Predmet strogo poverljiv, umesto izjava – kratak mig

Vesti 12. jul 202219:03 20 komentara

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavljen je razgovor sa policijskim načelnikom Slobodanom Milenkovićem u svojstvu građanina. Tužilaštvo saopštava da je, između ostalog, Milenković pozvan i da se izjasni o informacijama u medijima, o tome da li je koristio aplikaciju „Skaj“ na telefonu i kodno ime "Bokan". Advokat Zdenko Tomanović kaže da je njegov klijent odgovarao samo na ona pitanja na koja je mogao da odgovara bez konsultacija i saglasnosti nadređenih u MUP-u.

Predmet je strogo poverljiv – policajacu je dozvoljeno samo da kratko namigne.

N1: Gospodine Milenkoviću, ima li neki kratak komentar, kako je proteklo?

Povezane vesti

Međutim, pitanje našeg reportera je ostalo bez odgovora.

Milenković je prošle srede na isto pitanje odgovorio: „Profesionalno“. Ovog utorka je njegov advokat tom rečju opisao tretman svog klijenta u tužilaštvu.

„Nemam nijednu primedbu, naprotiv, bilo bi dobro da svaka komunikacija sa tužilaštvom bude ovakva kakva je bila danas“, naveo je Zdenko Tomanović.

I pre nego što je građanin Milenković napustio Palatu pravde, Više javno tužilaštvo oglasilo se saopštenjem – pitanja za policijskog načelnika koji je otkrio Jovanjicu, nisu se ticala samo optužbi bivše državne sekretarke da Milenković „radi drogu“, već i drugih medijskih informacija.

PINK: Prema najnovijim saznanjima Srpskog telegrafa došlo se do informacija da je bivši načelnik Slobodan Milenković komunicirao pod pseudonimom Bokan preko dva specijalna telefona sa kriminalcima među kojima je i Darko Šarić.

„Milenković je pozvan da se izjasni na informacije objavljenje u medijima prethodnih dana, pored ostalog i o tome da li je koristio aplikaciju „Skaj“ na telefonu, kodno ime „Bokan“, kao i na sadržaj razgovora koji su objavljeni“, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Tužilaštvo dalje saopštava da je Milenković predao kratku pisanu izjavu, ali da o pomenutim pitanjima nije hteo da se izjašnjava bez odobrenja nadređenih u MUP-u. To je potvrdio i advokat Tomanović rečima da je njegov klijent odgovarao samo na pitanja na koja je mogao da odgovara.

„Razgovor o njegovim saradnicima nije dozvoljen, razgovor o njegovom operativnom radu, nije dozvoljen bez prethodnih saglasnosti, odnosno njegovih konsultacija sa svojim starešinama i ministrom, pa i tada bi uz određene uslove možda bilo moguće voditi nekakav razgovor“, objasnio je Zdenko Tomanović.

Ovo saslušanje nije značajno, ako ga ne posmatramo u širem kontekstu, zaključuje novinarka KRIK-a Bojana Jovanović. Još jedan u nizu pritisaka na Milenkovića, kaže ona.

„Mesecima unazad vidimo da predstavnici vlasti direktno pokušavaju da obore slučaj ‘Jovanjica’ i u tom smislu treba posmatrati ovu istragu protiv Milenkovića i zapravo je pravo pitanje zašto je tužilaštvo rešilo da pokrene ovaj postupak, a da na sve druge stvari zažmuri“, navela je Jovanović.

Milenkovićev advokat poručuje: „Čekaćemo, naredni koraci su u rukama Tužilaštva ili nekih drugih službi. Tužilaštvo u poslednjim rečenicama saopštenja poručuje javnosti da ovaj predmet nosi oznaku tajnosti „strogo poverljivo“ i najavljuje da se nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare