Milenijum tim tužio Dobricu Veselinovića, traži 100.000 evra

Vesti 21. jun. 202118:12 > 19:0632 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Kompanija Milenijum tim podnela je još jednu tužbu i to protiv aktiviste Inicijative Ne davimo Beograd Dobrice Veselinovića, koga terete za nanošenje štete ugledu i žigu firme i to u iznosu od 100.000 evra, prenosi portal Nova.rs. Isti iznos na ime odštete, ova firma je u tužbi tražila i od nezavisnih medija koji su pisali o poslovima koje "Milenijum tim" dobija od države.

„Stigla nam je nova tužba od Milenijum tima. Ovoga puta tuže mene za nanošenje štete ugledu i žigu kompanije u iznosu od 100.000 evra. Tim povodom organizujemo konferenciju za medije sutra/utorak 22.6. od 10 časova ispred sedišta kompanije Milenijum tim, ulica Žanke Stokić 39″, objavio je Veselinović na Tviteru, a prenosi Nova.rs.

Taj portal podseća i da je to druga tužba Milenijum tima protiv Ne davimo Beograd. Prva je podneta u aprilu i to radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.

Pomenuta kompanija tužila je i internet portale Info Vranjske i Jug Press, list Danas, televiziju N1 i portal Nova.rs, tražeći uglavnom 100.000 evra po svakoj tužbi.

Portali su tuženi zato što su prenosili izjave nekih opozicionih političara sa konferencija za medije ili njihova saopštenja. Funkcioneri Narodne stranke su optuživali su „Milenijum tim“ za koruptivne poslove, a mediji, koji su uglavnom prenosili agencijske vesti, tuženi su jer, kako se navodi, nisu zvali kompaniju „Milenijum tim“ za komentar.

Komentari

Vaš komentar