Milačić, koji je u kućnom pritvoru, tvrdi – Stefanović znao za kuću u Ritopeku

Vesti 08. okt. 202122:12 > 22:1528 komentara
Podeli:
Ilija Milačić
Izvor: Ilija Milacic - Screenshot/ YouTube/ Studio B

U emisiji na Youtube kanalu Objektiv "Ozbiljno sa Đukom" čiji je autor i voditelj član Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović, bivši načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Ilija Milačić, koji je osuđen na sedam meseci kućnog pritvora zbog odavanja poverljivih policijskih informacija upravo portalu "Objektiv", izjavio je da istragu u slučaju kriminalne grupe Veljka Belivuka i kuće u Ritopeku zaustavio bivši ministar policije, a aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović.

„Ja kažem treba mi neko, neka jedinica da upadne u kuću, da li SAJ ili Žandarmerija. To je sušta istina – ja kažem da idemo sa kerovima tragačima, pa nešto ćemo da nađemo. Eto mi da smo tada upali u tu kuću, mi bismo tu mašinu našli. Meni Stefanović kaže – Milačiću, ja nemam vremena, ni snage, ni živaca, ja sam umoran čovek, ja za 15, 20 dana mesec – idem odavde a vi to malo sačekajte pa to sve pripremite i dajte novom ministru. Ja ne znam o čemu se tu radi, ali vam kaže kako je bilo. Evo tu je bio Kovačević Dejan, načelnik UPK, tu je bio Srećko Lazić, zamenik načelnika uprave“, naveo je Milačić.

Video: Objektiv

Upitan da li očekuje da to posvedoče, Milačić je rekao – ako imaju imalo časti i savesti.

Povezano:

„Praktično su tadašnji ministar unutrašnji poslova i načelnik UKP-a znali da ta kuća postoji“, upitao je Đukanović.

„Da, znali su apsolutno, kako nisu, pa znali smo svi“, tvrdi Milačić.

Podsetimo, bivši načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Ilija Milačić odavao je poverljive policijske informacije glavnom uredniku sajta tabloida Objektiv i zbog toga je osuđen na sedam meseci kućnog zatvora, objavio je u aprilu portal Raskrikavanje, navodeći kako su uvidom u presudu utvrdili da se u njoj ne pominju njegove veze sa grupom Veljka Belivuka.

Hapšenje načelnika policije prorežimski tabloidi predstavili su kao obračun sa ljudima Veljka Belivuka, šefa kriminalno-navijačke grupe „Principi“ koji se nalazi pod istragom za ubistva, ali u presudi kojom je Milačić osuđen ne pominje se niti Belivuk niti članovi njegove grupe, objavio je portal Raskrikavanje.

Citirajući presudu Višeg suda u Beogradu, Raskrikavanje prenosi kako je utvrđeno da je Milačić imao službeni telefon na koji su mu stizale poverljive informacije iz policije i koje je prosleđivao glavnom uredniku portala Objektiv, a time je, kako se navodi, ugrozio „nacionalnu bezbednost, krivične i sudske postupke i suzbijanje krivičnih dela“.

Poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je i predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti, nedavno je intervjuisao i Predraga Koluviju, optuženog u slučaju Jovanjica, kome je je Đukanović jedan od branilaca.

 

Komentari

Vaš komentar