Mihajlović veliča snagu Srbije: Uspeli smo što mnogi nisu

Vesti 27. feb. 202116:2419 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija u uslovima krize sa kojom se suočava čitav svet uspela da ojača svoj zdravsteni sistem, da sačuva stabilnost i da nastavi da ulaže u razvojne projekte.

Ono što državu čini uspešnom u vremenu kad se ceo svet suočava sa pandemijom koronavirusa, jeste koliko je uspela da sačuva i ojača svoj zdravstveni sistem i svoju ekonomiju, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da je Srbija među najuspešnijima u Evropi i svetu u vakcinaciji stanovništva, zahvaljujući velikom radu i trudu predsednika države i Vlade, a na delu je pokazala solidarnost prema svojim susedima, koji tek počinju vakcinaciju.

Naša ekonomija je prošle godine imala najmanji pad u Evropi, a nijedan strateški važan razvojni projekat nije zaustavljen, već pokrećemo i nove, koji će Srbiju učiniti razvijenijom i boljim mestom za život njenih građana, kaže Mihajlović.

Ona je upozorila da izazovi nisu još iza nas, zbog čega je važno da nastavimo da budemo jedinstveni i solidarni u borbi sa pandemijom.

Verujem da su i građani toga svesni, a na političarima je da pokažu zrelost i odgovornost, bilo da su u vlasti ili opoziciji. U krizama se bolje nego inače vidi ko radi u interesu građana i države, a kome su na prvom mestu lični interesi i borba za vlast, pa zarad političkih poena napadaju i ono što je dobro za sve građane, kazala je Mihajlović.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar