Mihajlović u Gornjim Nedeljicama: Nećemo uraditi ništa protiv svog naroda

Vesti 26. nov. 202112:42 > 18:06157 komentara
Podeli:
ZORANA MIHAJLOVIC
Izvor: Tanjug/MRE/Zoran Petrović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa meštanima sela Donje i Gornje Nedeljice.

Kako je napisala na Instagramu, meštanima Gornjih Nedeljica je poručila da ni predsednik Srbije ni Vlada neće uraditi ništa protiv svog naroda.

„Neće ništa da se radi dok ne budemo znali kako će to da izgleda, predsednik i Vlada neće raditi ništa protiv naorda. Kad budemo imali informacije sešćemo svi zajedno, ako je dobro radićemo, ako nije nećemo. Najvažnije je da sačuvamo naše ljude“, rekla je ministarka.

Ranije su meštani Gornjih Nedeljica rekli su za N1 da im se svaki dan preti eksproprijacijom.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ranije je navela da je Rio Sava, kao firma Rio Tinta u Srbiji, zemlju kupila od ljudi čija je bila i da nema nijedne parcele koju treba eksproprisati. Međutim, iz Udruženja Jadar su poručili da je kompanija Rio Sava do sada kupila oko 136 hektara sa 52 domaćinstva, kao i da je samo za rudnik potrebno 250 hektara zemlje, plus 164 hektara za polje jalovišta.

Premijerka je ocenila da su protesti protiv Rio Tinta „čista politizacija“ i gluposti koje nemaju veze sa istinom.

„Odakle im informacija o tim apokaliptičnim scenarijima. Kako se uopšte litijum dobija iz jadarita, to je novi mineral, još neistražen dovoljno. Ali imamo ljude koji sve odmah znaju, ali dobro, ovde (u Srbiji) je demokratija i svako ima pravo na mišljenje“, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da će o projektu Rio Tinta odlučivati građani na nakon procene studije za zaštitu životne sredine.

Komentari

Vaš komentar