Mihajlović: Svi zajedno moramo da se borimo protiv nasilja nad ženama

Vesti 18. maj. 202110:015 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ukazala je, povodom Dana sećanja na ubijene žene žrtve nasilja, da je neophodna sveobuhvatna i koordinirana zaštita žena i devojčica od svakog oblika nasilja.

„Retko da prođe dan da ne čujemo da je neka žena maltretirana, seksualno uznemiravana ili, nažalost, ubijena. To se desilo i juče u Valjevu i ubistvo ove mlade žene treba da bude podsetnik svima da je nasilje sveprisutno, tu oko nas, u našem komšiluku, gradu i da moramo svi zajedno protiv toga da se borimo“, navela je Zorana Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je ukazala da je neophodno adekvatno, uvremenjeno i zajedničko delovanje svih i da svaka institucija, organizacija, ali i pojedinac nose deo odgovornosti u procesu borbe protiv nasilja i dostizanju nulte tolerancije na nasilje.

Zorana Mihajlović je poručila ženama da nisu same u toj borbi i pozvala ih da prijave nasilnike, istakavši da sve dok ijedna devojčica ili žena trpe nasilje, mi kao društvo ne možemo da se razvijamo niti da gradimo bolju budućnost za svoju decu.

Vlada Srbije je na predlog Zorane Mihajlović usvojila 18. maj kao Dan sećanja na ubijene žene žrtve nasilja, kao rezultat zajedničke inicijative mreže nevladinih organizacija „Žene protiv nasilja“ i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Komentari

Vaš komentar