Mihajlović: Predložiću formiranje registra nasilnika, koji treba da bude javan

Vesti 19. jan 202114:20 4 komentara
Zorana Mihajlović
Tanjug/Zoran Petrović

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najavila je da će predložiti da se formira registar nasilnika i da on treba da bude javan.

„Imamo registar pedofila koji je formiran pre par godina. Bilo je problema da li se popunjava i koliko dosledno, i on je zatvoren za javnost. Кoordinaciono telo će predložiti da se registar proširi, jer nema razloga da ne znamo da li oko nas žive nasilnici, zašto da roditelji ne znaju da li u njihovoj okolini živi pedofil, nasilnik“, rekla je ona.

Dodala je da je poznato da ima nasilja i pedofilije i da je potrebno da se svi ohrabe da nasilje i zlostavljanje prijave.

Istakla je da se Кoordinaciono telo za rodnu ravnopravnost odmah oglasilo povodom slučaja silovanja i zlostavljanja nekoliko glumica i devojaka u školi glume Mike Aleksića.

„Zahvalnost devojkama i ženama koje su smogle snage i prijavile nasilje. Zahvalnost i policiji i tužilaštvu, koji su pokazali da su dobro obučeni i da znaju da rade svoj posao, ali i svim medijima koji su reagovali u skladu sa novinarskim kodeksima“, rekla je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare