Mihajlović: Peti oktobar jedan od najvažnijih datuma u novijoj istoriji Srbije

Vesti 05. okt. 202108:2327 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da je 5. oktobar jedan od najvažnijih datuma u novijoj istoriji Srbije, kada su građani odbranili izbornu volju i rekli "ne" politici koja je zemlju vodila u ratove, izolovala je od sveta i ogroman broj građana dovela na ivicu siromaštva.

„I ja sam, kao i stotine hiljada drugih građana, bila tog dana na protestu ispred Skupštine Srbije. Kao i mnogi, svesna sam da je nakon promene vlasti 2000. godine bilo mnogo izneverenih očekivanja, neiskorišćene pozitivne energije građana i volje za promenama“, navela je Zorana Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Povezane vesti

Ona je ukazala da to ne umanjuje značaj 5. oktobra kao dana kada je u Srbiji pobedila demokratija i volja građana, želja za slobodom i budućnošću koja vodi preko mira, saradnje sa svetom, stabilnosti i ekonomskog razvoja.

„Peti oktobar nije bio dan kad je Srbija dostigla sve čemu su težili njeni građani, ali jeste dan kad su rekli na šta ne pristaju i u kakvoj zemlji žele da žive“, istakla je Zorana Mihajlović.

Na današnji dan pre 21 godinu velikim demonstracijama građana Srbije okončana je vladavina predsednika Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Protesti u centru Beograda su tada organizovani pošto je Izborna komisija osporila pobedu kandidata Demokratske opozicije Srbije (DOS) Vojislava Koštunice na izborima za predsednika SRJ, održanim 24. septembra 2000. godine.

Komentari

Vaš komentar