Mihajlović: Odluku o realizaciji projekta Jadar doneće građani

Vesti 19. jun 202111:34 > 15:2719 komentara
Podeli:
Zorana Mihajlović
Izvor: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je projekat "Jadar" velika razvojna šansa Srbije ali i dodala da će odluku o realizaciji tog projekta doneti građani "pošto budu gotove sve studije, a javnost upoznata sa svim činjenicama".

Ona je za Politiku kazala da „ne postoji ugovor ni sa jednom kompanijom“ o eksploataciji litijuma u dolini Jadra.

povezano

„To je neistina koju širi deo opozicionih političara, kao i razni aktivisti koji preko ove teme traže prostor da udju u politiku. Ništa u energetici i rudarstvu više ne može da se radi, a da nije u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Zelena agenda je naša agenda rasta, koja donosi investicije, nova radna mesta, tehnološku modernizaciju“, navela je ministarka a preneo njen kabinet.

„U SNS nema dileme, za nas postoji samo jedan predsednički kandidat“

Ministarka Mihajlović je izjavila da Srpska napredna stranka nema dilemu ko bi mogao da bude kandidat za predsednika i da veruje da većina članova stranke ne dovodi u pitanje liderstvo predsednika Aleksandra Vučića i njegov ostanak na čelu partije i pobedu na narednim izborima.

„Za razliku od drugih, posebno opozicionih stranaka, u SNS nema dilema. Što se mene i ogromne većine članova SNS tiče, za nas postoji samo jedan predsednički kandidat – pobednički kandidat Aleksandar Vučić“, rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je, na pitanje da li će Aleksandar Vučić posle izborne Skupštine u oktobru ostati predsednik SNS, odgovorila da ne razume dilemu oko toga ko će biti na čelu stranke.

„On je najzaslužniji što je SNS to što jeste danas, najveća stranka u Srbiji, i zato SNS jeste Aleksandar Vučić. Ne vidim u tome ništa loše i verujem da bi mnogi bili srećni da imaju na svom čelu političara i državnika kao što ima SNS“, kazala je Zorana Mihajlović, koja je i članica Predsedništva SNS.

Komentari

Vaš komentar