Mihajlović: Lečić glumata i vređa svaku ženu koja je seksualno zlostavljana

Vesti 25. mar 202110:34 44 komentara
Tanjug/Zoran Žestić

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je danas, komentarišući video snimak koji je objavio glumac Branislav Lečić posle optužbi da je silovao svoju koleginicu Danije Šajnfeld, da Lečić "glumata" i da vređa "svaku ženu koja je seksualno zlostavljana.

„Branislav Lečić, nakon što smo u javnosti čuli snimak u kojem izgovara gnusne reči glumici Danijeli Štajnfeld, nastavlja da glumata, vređajući na taj način svaku ženu koja je seksualno zlostavljana ili je žrtva nasilja. Pitam se ima li kraja njegovom licemerju i gde je granica ljudskosti?“, pitala je Mihajlović u pisanoj izjavi.

povezane vesti

Ona je navela da državne institucije treba da rade „svoj posao i u ovom slučaju“, a da javnost treba da podrži žene, da im verujemo i da ih ohrabri da nasilnike prijave.

„Jedino na taj način možemo da suzbijemo seksualno nasilje“, ocenila je Mihajlović.

Ona je, reagujući na obraćanje Lečića glumici koja ga je optužila za silovanje, rekla da on tim postupkom nastavlja da omalovažava kako Danijelu, tako i sve žrtve nasilja.

„Licemerje koje verovatno dolazi iz tog osećaja moći ‘znaš ti ko sam ja’, ima za cilj da obeshrabri žene da prijave nasilje, stavljajući na taj način stigmu na žrtve i omalovažavajući ih. Ozbiljna manipulacija“, ocenila je Mihajlović.

konstatujući da „seksualno nasilje postoji, kao što postoji i psihološko, fizičko, ekonomsko“, Mihajlović je poručila da ga treba prepoznati i „ohrabriti žene da ga prijave“.

„Niko nije toliko moćan i jak da ga ne stigne pravda, poručila je u saopštenju Mihajlvić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare