Meštani niškog naselja privremeno odustali od blokade puta Niš-Aleksinac

Vesti 26. maj 202211:59 1 komentar
BETAPHOTO/Biljana Ljubisavljević

Stanovnici Čamurlije, pored Niša, odlučili su da privremeno odustanu od blokada regionalnog puta Niš-Aleksinac, pošto im je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obećala da će već naredne nedelje dobiti saobraćajnu signalizaciju na deonici puta kraj tog sela.

Meštani su proteklih osam dana na po jedan sat blokirali put, kako bi se izborili za postavljanje saobraćajnih znakova i „ležećih policajaca“ koji će vozači naterati da smanje brzinu.

Na taj korak žitelji Čamurlije odlučili su se zbog čestih udesa, od kojih je poslednji bio pre dve nedelje, a u kojem je teško povređen šesnaestogodišnji dečak.

POVEZANE VESTI

Predsednica Saveta građana Čamurlije Svjetlana Ilić, nakon sastanka u Gradskoj kući, izjavila je da je protest zamrznut do 7. juna, pošto bi do tada trebalo da bude ispunjen njihov zahtev o postavljanju saobraćajne signalizacije.

„Dobili smo informaciju da ‘Putevi Srbije’ završavaju tehničku dokumentaciju i da će naredne nedelje biti postavljeni znakovi koje smo tražili. Novi sastanak sa gradonačelnicom imamo 7. juna i ukoliko obećanje ne bude ispunjeno nastavljamo sa protestima“, rekla je Ilić.

Gradonačelnica Sotirovski kazala je da su meštani krenuli „kontra“ putem i najpre su protestovali, a onda tražili pomoć opštine Crveni krst i grada.

„Taj put u nadležnosti ‘Puteva Srbije’, jer da je naš lokalni put mi bi problem odavno rešili. Mi smo ‘Puteve Srbije’ obavestili i počeli su su sa izradom tehničke dokumentacije“, izjavila je Sotirovski.

Meštani su danas od gradonačelnice dobili obećanje da će od 1. septembra jedna od autobuskih gradskih linija biti produžena, tako da će dobiti gradskih prevoz.

Dobili su obećanje i o izgradnji bulevara na toj deonici puta, o uredjenju groblja i o izgradnji kanalizacije u Čamurliji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare