Meštani Nedeljica zadovoljni vraćanjem zakona i saglasni – nećemo rudnik u kraju

Vesti 09. dec. 202112:49 > 12:5130 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Meštani Gornjih Nedeljica navode da su zadovoljni što je Zakon o eksproprijaciji vraćen na razmatranje. Kako je javila reporteka N1, bez obzira da li su pristalice Sprske napredne stranke ili podržavaju Aleksandra Vučića, svi su protiv otvaranja rudnika.

Aktivista Zlatko Kokanović navodi da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne potpiše Zakon o eksproprijaciji, kao i da predloži izmene Zakona o referendumu pokušaj da se strasti smire i dodaje da dok se to ne desi, ne mogu da veruju u izjave.

Ali, kako kaže, ni to im nije dovoljno.

POVEZANE VESTI:

„On pominje da pomera deponiju, kakva deponija, nema rudnika, ako nema rudnika, nema ni deponije. Nema rudnika to je naš krajnji cilj i stav. Ne znamo šta mu znači rečenica „pokušaćemo da žrtvujemo manji broj ljudi“. Jesmo mi u ratu? Gde se mi nalazimo, ako hoće da žrtvuje manji ili veći broj ljudi. Doživeli smo da nam je objavio rat. Država je objavila običnom narodu rat, da žrtvuje koliko je god moguće manje, ne znam da li smo mi Irak, Iran, u kojoj se državi nalazimo trenutno“, poručuje Kokanović.

Na poruke predsednika Srbije da će uložiti u njihov kraj, Kokanović kaže da je to „kao kada deci date šarenu lažu“.

„Obećanje ludom radovanje. U naš kraj od 2004. nije ulagano, sad su se svi setili Nedeljica. On je bio u Nedeljicama, pričao o problemima oičnih građana, da reše obično svetlo, to je bruka i sramota da se jedan predsednik spusti na taj nivo, to nije ni na nivou predsednika opštine, već mesne zajednice“, kaže.

Kokanović kaže da ne dobijaju informacije kada će se održati sednica Skupštine Loznice, na kojoj bi trebalo da se razmatra prostorni plan.

„Mogao bi predsednik da zamoli gradonačelnika da raspiše sednicu i da ih zamoli da ne izglasaju prostorni plan, to bi bio vliki gest od njega“.

Proteste, kaže, nastavljaju.

Meštani Gornjih Nedeljica kažu da je dobro što će se zakoni menjati, ali poručuju da u svom kraju ne žele rudnik.

„Super što je povukao zakone.“

„Drago mi je ako povuče jer se borimo protiv toga“.

„S jedne strane nije dobro da bude rudnik. S druge strane ko je šta uradio, prodao, gde žive, kako rade, ja se u to ne mešam i ne interesuje me. Nije dobro zbog dece, kad mi moramo da se iselimo, ali gde, kud, kako“.

„Mislim da je dobro da se preispita još. Ne doživljavam kao pobedu. Pa šta smeta da se ponovo razmotri“.

„Uključen sam u ovu borbu, da branimo Srbiju od satane da ne propadne Srbija. Bio sam na svakom skupu, i u Beogradu, nema odustanja“, kažu oni.

Komentari

Vaš komentar