Meštani Bele Palanke 15 dana bez pijaće vode, među nadležnima – zid ćutanja

Vesti 04. avg. 202119:24 > 20:5417 komentara
Podeli:

Stanovnici Bele Palanke 15 dana su bez pijaće vode, a u prethodna tri dana većina nije imala ni tehničku zbog havarije koja je nastala na pumpnom sistemu vodozahvata Vrelo. Voda, koja i dalje nije ispravna, je tokom večeri počela da stiže i u viša naselja i spratove stambenih zgrada, ali je još nemaju svi.

Zašto se na više od 30 stepeni u hladu okupljaju građani Bele Palanke na raskrsnicama?

„Vodu za piće čekamo. Cisterna donosi vodu u 13h“.

I u to vreme – kamion sa pijaćom vodom stiže. Sa njim i velika radost za stanovnike ovog mesta u kome je na snazi i vanredna situacija od pre nekoliko dana zbog situacije sa vodom.

Povezane vesti

Već dve nedelje žitelji Bele Palanke se preko cisterne snabdevaju pijaćom vodom. Ovaj problem je nastao tako što je ovaj kraj pogodilo nevreme, kiša i grad, ali problem koji je eskalirao pre dva dana, a to je da uopšte nisu imali nikakvu vodu u domaćinstvima, pa čak ni tehničku, ima veze sa dotrajalim pumpama.

I tako im svakog dana neko od nadležnih saopšti, kažu, da će do kraja dana ili uskoro – ponovo po kućama voda poteći. Tehnička doduše, ali to njima više nije najvažnije.

Sa ambalažom spremnom za dolazak cisterne čekaju mahom stariji meštani. Cisterna je jedna i kruži gradom, zaustavlja se na predviđenim mestima.

Čujemo i bes.

Zid ćutanja u opštini i među nadležnima, čak i po ovom pitanju.

Kakvu vodu piju funkcioneri u opštini Bela Palanka nismo uspeli da saznamo. Predsednik opštine se ne javlja na telefon, direktor komunalnog preduzeća takođe, dobili smo od portparolke kontakt jednog od zamenika, ali se on, pošto je čuo ko smo, kasnije nije javljao na telefon.

I šta ostaje stanovnicima jedne od najsiromašnijih opština u državi, pošto su dve nedelje živeli sa tehničkom vodom. Poslednja tri dana većina i bez nje.

N1: Kako se kupate, izvinite što vas to pitam?

„Ne kupamo se, što bi se kupali, voda je skupa, što se ne bi kupali“, kaže jedan od meštana.

N1: A imate li vi vodu kod kuće?

„Imamo, kako da ne. Ja imam u kolenu vodu, izbušim burgijom, stavim cevčicu i za mene je dovoljno“, kaže.

N1: A možete li da pijete tu vodu?

„Kako da ne, pa moja voda“.

N1: A jel se nadate da će ovo da bude rešeno uskoro?

„Nada i prosjaka čini bogatašem“, kaže ovaj meštanin za N1.

Komentari

Vaš komentar