Međusobne optužbe Jovanova i Lutovca: Degutantna opozicija i SNS kabadahije

Vesti 29. sep 202212:083 komentara
Izvor: N1

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić -zajedno možemo sve" u Skupštini Srbije Milenko Jovanov rekao je da redovno, jesenje zasedanje parlamenta počinje, kako je to i previđeno, naredne sedmice, ali se još ne zna da li će biti plenarne sednice.

„To zavisi od toga koji se akti nađu u proceduri, predsednik Skupštine određuje kada će biti plenarne sednice“, rekao je Jovanov u sučeljavanju sa šefom poslaničke grupe Demokratske stranke Zoranom Lutovcem, na Radio-televiziji Srbije, koja je protekla u uglavnom žučnoj raspravi.

Povezane vesti

Lutovac je istakao da „lokalni SNS kabadahija“ u Pećincima ne dozvoljava da deca politički nepodobnih roditelja idu u vrtić, mada je „inspektor naložio da se to omogući“.

„Ostavite decu na miru i sve koji drugačije misle. Zašto Aleksandar Vučić ne ode u Pećince i odvede ovu decu u vrtić, on treba da je predsednik svih građana“, upitao je Lutovac, a Jovanov je rekao da je ponašanje iz opozicije „degutantno“ jer kao „lešinari“ pokušavaju da na svakoj temi naude Vučiću i SNS.

On je tvrdio da niko ne uskraćuje prava deci i da „istinu izvitoperuje“ Lutovac, koji mu je uzvratio pitanjem – „zašto deca nisu u vrtiću“.

Tema je bilo i Kosovo, a Lutovac je naveo da je „neprihvatiljivo da se kosovsko pitanje koristi u propagandne svrhe, pa je glavna poruka u režimskim medijima, sa nedavne skupštinske sednice, da Vučić ima izvanrednu bešiku da ne ide u toalet“.

„Kosovo je za mene ono što je u Ustavu, o statusu Kosova ne može da govori autokratski režim, niti jedan čovek“, rekao je Lutovac, uz opasku Jovanova da je „licemer“ jer su u autokratijama opozicioni lideri u zatvoru a ne na državnoj televiziji.

Dodao je i da je program DS o Kosovu bez sadržaja, kao „nastup za Mis univerzum – mir u svetu i slično“.

Završnica suočavanja je prošla u povišenim tonovima, uz upadanje u reč i nadvikivanje, nakon što je Lutovac podsetio na nastup Jovanova iz jedne ranije emisije na RTS, kada je Lutovac napustio gostovanje, ali je, kaže, u sličnom maniru Jovanov nastupao i na sednici Skupštine o Kosova pitajući „da li smo popili terapiju“.

„Gospodine Lutovac, ja sam bio zabrinut za vas“, kazao je Jovanov, dok je voditeljka pokušala da smiri situaciju. Lutovac je uzvratio da se nada da će Jovanov biti u novoj Vladi, „da izađe iz Skupštine jer tamo stvara lošu atmosferu“.

Komentari

Vaš komentar