Luka Bojović stigao u Beograd, aerodrom napustio kao slobodan čovek

Vesti 30. nov 202217:45 > 22:44 116 komentara

Luka Bojović, navodni vođa zemunskog klan, sleteo je na Aerodrom Nikola Tesla nešto posle 20 časova. On je doputovao iz Madrida redovnim letom Er Srbije. Policija je u službenim prostorijama aerodroma s njim obavila informativni razgovor, a on je oko 22 časa napustio aerodrom kao slobodan čovek.

Na snimku ranije objavljenom na društvenim mrežama se vidi kako Bojovića sprovode španski policajci i ukrcavaju ga u avion.

Advokat Borivoje Borović, koji je sačekao Bojovića na aerodromu, rekao je da u Srbiji ne postoji nikakv postupak prema Bojoviću za koji on zna. On je ranije zastupao Bojovića pred srpskim sudovima i u bliskim je odnosima sa porodicom Bojović.

Na letu iz Madrida bio je i novinar jednog beogradskog tabloida koji je razgovarao s Bojovićem. Upitan za planove za budućnost on je rekao da ne može ništa da govori javno, ali da će biti prilike za to.

Bojović je odslužio 10 godina od ukupne zatvorske kazne od 18 godina kao vođa organizovane kriminalne grupe i kao stranca, španske vlasti ga proteruju u zemlju porekla – Srbiju.

U pratnji Bojovića na letu iz Madrida bila su dva španska policajca, kao i pripadnici srpske policije.

Mediji prenose da je u trenutku sletanja aviona na aerodromu bilo pojačano prisustvo policije. Iako je ranije bilo najavljivano da će Bojović biti sproveden do policijske stanice 29. novembar, mediji navode da je s njim obavljen razgovor u službenim prostorijama aerodroma.

Na snimcima koje su objavili mediji vidi se kako iz aerodromske zgrade izlazi u pratnji advokata i jednog muškarca, a potom trčeći odlazi ka automobilu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare