Mediji: Dikić napustio Crnu Goru, vraćena mu dokumenta

Vesti 15. feb 202122:09 > 22:138 komentara
Podeli:
Izvor: Printscreen/RTCG

Penzionisani general srpske Žandarmerije Bratislav Dikić večeras je napustio Crnu Goru, nakon što su mu vraćena lična dokumenta, potvrdio je za Pobjedu advokat Dušan Jovović, prenose Novosti.

Ambasador Srbije Vladimir Božović potvrdio je da je Dikić stigao u Srbiju i izrazio zadovoljstvo što se to desilo na današnji Dan državnosti.

“Viši sud je usvojio zahtev odbrane da se Dikiću vrati pasoš i lična karta koji su mu bili neophodni za odlazak u Srbiju”, objasnio je advokat Jovović.

Nakon što je Apelacioni sud Dikiću ukinuo pritvor, on je po nalogu istog suda napustio Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) i nakon razgovora sa inspektorom za strance sproveden u Prihvatilište za strance.

Umesto da odmah po ukidanju pritvora napusti Crnu Goru i krene prema Nišu gde stanuje, Dikić je sproveden u Prihvatilište za strance jer kod sebe nije imao pasoš i lična dokumenta koja su se nalazila u Višem sudu.

Apelacioni sud je 5. februara ukinuo prvostepenu presudu u slučaju „državni udar“, prema kojoj je Dikić bio osuđen na kaznu od osam godina zatvora za krivična dela terorizam u pokušaju na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine.

Komentari

Vaš komentar