Matić: Počinje izmeštanje svih srpskih turista sa Evije

Vesti 09. avg. 202110:39 > 10:4910 komentara
Podeli:
Evija
Izvor: REUTERS/Stringer

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da će danas početi izmeštanje svih srpskih turista sa Evije na bezbedne lokacije.

Ona je precizirala da se na Eviji trenutno nalazi oko 500 srpskih putnika, koji nisu ugroženi, ali će, radi bezbednosti, biti izmešteni na druge lokacije, s obzirom na to da se požar na ostrvu ne smiruje.

”U stalnom smo kontaktu sa ambasadom Srbije u Atini i prema poslednjim informacijama od sinoć, turistički vodiči koji su predstavnici naših agencija održali su sastanak na kome je doneta odluka da se svi srpski putnici koji se nalaze na Eviji izmeste na druge lokacije“, navela je Matić u saopštenju.

Povezane vesti

„Iako nisu ugroženi, požar se ne smiruje, bezbednost naših građana je na prvom mestu i najbolje je da budu daleko od potencijalne opasnosti”, objasnila je ministarka.

Sve turističke agencije se organizuju da u što kraćem vremenskom roku pošalju autobuse kako bi se naši putnici što pre prebacili na bezbedne lokacije. Danas će autobusima biti prebačena prva grupa od 200 ljudi, posle čega će se izmestiti i ostali putnici koji se nalaze na ostrvu.

U borbi protiv nezapamćenih požara u Grkoj kao ispomoć kolegama krenule su ekipe vatrogasaca iz Srbije i njih će u Atini dočekati srpski konzul, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar