Matić: Malo reči o konkretnim pretnjama, „slučaj meseca“ – pretnje Zorić

Vesti 02. feb. 202107:523 komentara
Podeli:
Izvor: N1 (arhiva)

Predsednik Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić izjavio je da ima zamerku što na sastanku nedavno formirane Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara nije bilo više reči i o konkretnim slučajevima.

„Iskoristio sam priliku da govorim o ‘slučaju meseca’, o pretnjama Jeleni Zorić i postupku koji je usledio, o prijavljivanjima, davanju iskaza i nastavku viktimiziranja kroz tužbu i advokata Bojića za navodno ugrožavanje njegove bezbednosti i porodice koje je navodno izazvala Jelenina prijava i odjeci na društevnim mrežama“, rekao je Matić za list Danas.

povezane vesti

Kako je naveo, „naglasio je koliko je važna reakcija javnosti, ali i predstavnika vlasti, poziv koji je Ana Brnabić uputila Jeleni Zorić, saopštenje ministarstva za kulturu i informisanje kojim su osuđeni napadi na novinare a posebno pomenuti slučajevi pretnji Brankici Stanković, Jeleni Zorić, Nataši Kovačev“.

On je predložio da to bude redovna praksa u svim slučajevima jer je veoma važno da i novinari i sama javnost budu ohrabreni da pretnje prijavljuju, kao i da institucije odrade svoj posla kroz istrage i podizanje optužnica.

List podseća da su se krajem prošle sedmice premijerka Ana Brnabić i ministarka kulture Maja Gojković prvi put srele sa članovima nove, nedavno formirane Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara.

Komentari

Vaš komentar