Matić: Građani Srbije u Grčku sa sertifikatom, priznaju se sve vakcine

Vesti 02. apr 202112:10 2 komentara
tatjana matić
N1

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas za RTS da je sa Grčkom usaglašeno da građani Srbije mogu da uđu u tu zemlju sa digitalnim sertifikatom o vakcinaciji, bez obzira o kojoj se vakcini radi.

Biće moguće ići u Grčku i sa antigenskim i PCR testovima, a deca starija od 10 godina moraće da imaju antigenski test za ulazak u tu zemlju, rekla je ona.

Povezane vesti:

Od 14. maja Grčka će otvoriti granične prelaze preko Severne Makedonije, ali se očekuje da će u aprilu otvoriti granice preko Bugarske, dodala je Matić i navela da će građani „u tom smislu biti prioritetni i moći će da prolaze brzom trakom“.

Posle potpisivanja sporazuma sa Grčkom i Hrvatska je objavila da će moći da se uđe sa sertifikatima o vakcnaciji, da su sve vakcine priznate i da će građani koji nisu mogli da prime vakcinu iz opravdanih razloga moći da uđu u tu zemlju sa PCR ili antigenskim testom, rekla je Matić.

Kad je reč o deci, granica za ulazak u Hrvatsku je sedam godina, naglasila je ona.

Najavila je da će Grci omogućiti svim građanima koji su za svoju decu radili antigenske testove refundaciju troškova, odnosno da će u iznosu tih troškova dobiti neku dodatnu uslugu u hotelu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare