Martinović izvređao opoziciju, kaže da se raduju kad neko pogine

Vesti 26. dec 202212:32 > 13:18 40 komentara
N1

U Skupštini Srbije ponovo je došlo do incidenta nakon što je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović izvređao narodne poslanike opozicije rekavši im da se "raduju kad neko pogine". U Skupštini je bila proglašena pauza, a poslanici dela opozicije stoje ispred mesta gde sedi predsedavajući i ministar.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da se desio „eko akcident velikih razmera u Pirotu“ i tražio da se pod hitno zakaže vanredna sednica Skupštine Srbije na kojoj će doći premijerka Ana Brnabić i resorni ministri da informišu poslanike o onome šta se desilo i šta se preduzima.

„Tamo u ovom trenutku i dalje curi amonijak. Vodovod u Nišu je zatvoren. Ljudi padaju mrtvi“, kazao je Aleksić.

Martinović je rekao da resorni ministri „ne mogu da se stvore“ u Skupštini Srbije zato što su i Goran Vesić, Danica Grujičić, Brastislav Gašić i Irena Vujović u Pirotu i postupaju po zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije, koji je prethodno pročitao.

On je rekao da je akcident u Pirotu nesrećan slučaj i istakao da su nadležni odmah preduzeli sve zakonom propisane mere.

„Vas baš briga za akcident. Nije vama stalo do posledica, nego hajde da još jednu temu, još jednu nesreću, nevolju koja je zadesila ovaj deo Srbije iskoristimo u parlamentu za sticanje neke jeftine političke koristi“, rekao je Martinović.

On im je poručio da se ne raduju i da ne profitiraju na nesreći, smrti i tragediji koju su doživeli neki ljudi.

„I dok smo bili u opoziciji nije nam palo na pamet da ostvarujemo političku korist od toga što se negde prevrnula neka cisterna, što je pao avion, što je neko izgubio život, što je nekom narušeno zdravlje, a vi se samo time bavite. To je jedna vrsta političke nekrofilije“, rekao je on.

Nakon Martinovićevog izlaganja poslanici opozicije su držeći knjigu propisa stali ispred govornice.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić odredio je kraću pauzu da bi se poslanici smirili i vratili u poslaničke klupe, a izrekao je i opomenu poslaniku Narodne stranke Siniši Kovačeviću.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare