Marković: Pravosudni organi da postupe po privatnim tužbama protiv Tepić

Vesti 08. sep 202112:28 > 14:07 12 komentara

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Markovića Palma je izrazio očekivanje da će pravosudni organi postupiti po njegovim privatnim tužbama koje je, kako je rekao, "zbog lažnih optužbi" za podvođenje devojaka podneo protiv potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić i ostalih koji su ga optuživali.

Tužilaštvo u Beogradu odbacilo je njegovu krivičnu prijavu protiv Tepićeve, a koju je podneo tvrdeći da mu ugrožava bezbednost. Tužilaštvo u Kraljevu, koje je istraivalo navode o podvođenju, nije pokrenulo krivični postupak protiv Markovića, jer su svi saslušani negirali da imaju bilo kakva saznanja o tome. Marković za N1 kaže da svedoke svojim izjavama nije zastraživao i da nije imao ništa protiv da im identiteti budu zaštićeni.

Ali kad se ode na sud ta osoba mora da bude tu i ja tada ću videti ko je, znači to je samo bila igra reči, zamenjena i meni stavljena kao da ja na taj način zastrašujem svedoke.

N1: Niste im na taj način pretili?

Marković: Nikom, nikom, jer ne postoje, kome da pretim?

Povezane vesti

On je objasnio da su nadležni odbili da pokrenu postupak po njegovim krivičnim prijavama za ugrožavanje bezbednosti, te precizirao da je potom podneo privatne tužbe zbog povrede ugleda i časti.

Prema njegovim rečima, prvu krivičnu prijavu je podneo „pet-šest dana posle prve laži“, potom su usledile ostale, a poslednju „pre tri-četri meseca“.

„Očekujem da će procesi da krenu“, rekao je predsednik JS.

Marković je ponovo odbacio sve tvrdnje Tepić i ostalih u vezi podvođenja žena i devojčica, te novinarima pokazao obilje fotografija i dokumenata, koji, po njemu, dokazuju da su njihove optužbe lažne.

On je rekao i da nikada nije pretio nikome od svedoka, pa ni onome kome, kako je rekao, zna identitet.

„Nikome nisam pretio, ne znam ko su“, rekao je Marković.

Marković je ponovio i da se Tepić i Đilas nisu odazvali na njegov poziv za duel na bilo kojoj televiziji kao i da zajedno odu na poligraf.

„Za sve što je Tepić izgovorila neko mora da ide u zatvor, ili ona ili ja“, dodao je on.

Rekao je da je spreman da mu se sudi i u Haškom tribunalu, ali pod uslovom da, kako je naveo „proces bude završen“.

Istakao je i da nije tužio nikoga od novininara kao ni bilo koji mediji.

Tokom konferencije za novinare sve koji su ga dovodli u vezu sa podvođenjem žena i devojčica u Jagodini je oslovljavao sa „lažovi i prevaranti“.

Dodao je i da je sve počelo kada je u Skupštini Srbije pitao da li Đilas ima 619 miliona evra i da li je platio porez.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare