Marinika Tepić na meti: Bokanove uvrede Vučić osudio, pa vređao po drugoj osnovi

Vesti 30. nov. 202119:21 > 20:0331 komentara
Podeli:

Još nešto što podseća na vreme za koje smo se nadali da je zauvek iza nas - uvrede na nacionalnoj osnovi. Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić trpi ih već dva dana. Vređa je reditelj Dragoslav Bokan.

U red onih koji publiku Pinka uveravaju da na snimku sa bagerom iz Šapca nije sve bilo baš tako kako izgleda, stao je i Dragoslav Bokan. Po struci reditelj, a po vokaciji analitičar medija bliskih vlasti. Ovaj put sa zadatkom da opozicionoj političarki pripiše bunt građana, a kao njenu posebnu manu istakne – nacionalnost.

„Marinika Tepić je pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod. Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj, ona je nacionalni neprijatelj“, rekao je Bokan na Pinku.

A ova izjava je širenje mržnje kažnjivo zakonom.

POVEZANE VESTI:

„Apsolutno osuđujem svakoga ko bilo koga vređa na nacionalnoj osnovi. Ja Rumune obožavam. I Rumune i Ukrajince i Bošnjake i Mađare i ne dam nikome da nekoga napada zato što je Rumun“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bokanu je, međutim, data i druga šansa. Činilo se iskoristiće je za odbranu, ali usledio je još jedan napad.

„Ogorčeno sam pomenuo jedinu i prvu Rumunku u istoriji fenomenalnih srpsko-rumunskih odnosa koja kvari te odnose. Ne kao pripadnik rumunskog naroda, već kao izrod iz rumunskog naroda“, nastavio je sa uvredama Bokan.

U isto vreme, samo sa drugog mesta i predsednik države dodaje:

„Marinika Tepić je lažov, ne postoji stvar koju nije uradila protiv države naše, ne postoji neodgovornost koju nije pokazala na nekom mestu kao i Dragan Đilas“, rekao je Vučić.

„Dragoslav Bokan izgovara ono što misli Aleksandar Vučić. Svi ti Šešeljevi sledbenici, samo što danas na taj način više ne mogu da govore. I Bokani i Vučićevići i Sarape i Šešeljii i svi ti koji se smenjuju po svim tim emisijama i tim medijima, oni govore ono što Vučić zaista misli“, smatra predsednik SSP Dragan Đilas.

„Bokan je bio najpoznatiji tokom devedesetih godina, kada je glumio nekog estradnog paravojnog komandanta, mislim da se ta njegova postojeće nepostojeća organizacija zvala Beli orlovi i on je na taj način sticao jeftine poene u tom nacionalističkom delu Srbije“, objašnjava urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm.

Potom se sa scene povukao i ponovo pojavio kada je potrebno da izgovori ono što je predstavnicima vlasti, ipak, sada malo neprilično, dodaje Švarm.

„Neće nama, je li, pripadnica jednog drugog naroda u Srbiji da uđe u Skupštinu i još da bude nosilac liste i obavlja neke važne državne funkcije“, kaže Švarm.

„To nije poruka samo Mariniki, to je poruka svim ljudima koji danas žive u Srbiji i pripadnicima drugih nacionalnih manjina da su oni za nas nešto što je problem“, rekao je Đilas.

Govor mržnje upućen rumuskoj manjini oštro je osudila i ambasada te zemlje u Srbiji. Poručili su u saopštenju i da žale što jedna televizija sa nacionalnom frekvencijom prihvata takve izjave bez osude.

Komentari

Vaš komentar