Tepić podnela krivičnu prijavu zbog ugrožavanja svoje bezbednosti u Jagodini

Vesti 07. apr. 202114:00 > 13:33147 komentara
Podeli:

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ometana je verbalno na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada Jagodine od strane građana koji su stajali na vratima opštine. Tepić podnela krivičnu prijavu zbog ugrožavanja bezbednosti. Dragan Đilas kaže da je "Vučić poslao lokalne batinaše da prete i ugrožavaju bezbednost" Tepićeve.

Kako javlja reporter N1, petnaestak građana je skandiralo sve vreme „Đilase lopove“, a više puta je prošao automobil „lajavac“, koji je imao slične poruke protiv lidera SSP. Nekoliko momaka je prišlo Mariniki Tepić dok je davala izjave za medije i glasno su ometali konferenciju za novinare.

Izvor : N1/Milan Nikić

Tepić je došla da pruži podršku dvema članicama SSP iz Jagodine, predsednici lokalnog odbora SSP Katarini Jokić i Jeleni Kostić, koje su nedavno hapšene jer su prisustvovale sednici Skupštine Grada Jagodina i tražile dokumentaciju od lokalne samouprave, nisu je dobile, ali ih je kasnije policija privela na razgovor.

Jokić, Kostić i Tepić su potom ušle u zgradu Policijske uprave Jagodine.

Tepić: Ugrožavanje moje bezbednosti

Izvor : N1/Milan Nikić

Marinika Tepić je podnela krivičnu prijavu PU Jagodina zbog ugrožavanja bezbednosti jer se, kako kaže potpredsednica SSP, prvi put na konferenciji za novinare dogodio fizički napad.

„Odbornik Prave Srbije u Skupštini grada Jagodina Dušan Marković sve vreme je nasrtao i odgurnuo me bez ikakvog razloga. Ušli smo u zgradu policije, pa je došlo do rasprave sa policijom. Došao je i jagodinski tužilac, a razgovarale smo sa načelnikom PU Jagodina“, izjavila je za N1 Marinka Tepić.

Tepić dodaje da je „sramota je da se naočigled 20 policajaca u uniformi i desetak u civilu, dešava fizički kontakt a da policija na apel okreće glavu“ i zaključuje da su im „dali garancije, u prisustvu tužioca, da će ovaj incident biti rasvetljen“.

Skupština Jagodine: „Palmini tigrovi“ nisu blokirali ulaz

Izvor : N1

Skupština Jagodine negirala je optužbe Marinike Tepić da su ulaz u tu instituciju blokirali članovi kik boks kluba „Palmini tigrovi“.

U saopštenju se navodi da je reč o odbornicima „nekih grupa građana“.

Odbornik Prave Srbije u Skupštini Jagodine Dušan Marković odbacio je kao neistinite navode potpredsednice SSP Marinike Tepić, koja ga je optužila da je tokom konferencije za novinare u tom gradu, „urlao“ na nju i odgurno je „bez ikakvog razloga“.

Marković je u pisanoj izjavi naveo da je funkcionerku SSP hteo da pita da li je potpisala zahtev da Skupština Srbije izglasa rezoluciju „o tome da su Srbi počinili genocid u Srebrenici“.

„Obezbeđenje koje je čuvalo gospođu Tepić nije dozvolilo da joj se priđe, a kamoli da se postavi pitanje i od strane istih sam dobio gomilu uvreda. Videvši kako se ponašaju, nastavio sam da ponavljam pitanje, da bi na kraju od gospođe Tepić umesto odgovora dobio uvrede, što se jasno može videti na snimku“, naveo je Marković, a prenela Prava Srbija.

Đilas o napadu: Vučićev režim spreman da izazove fizičko nasilje

Predsednik SSP Dragan Đilas izjavio je za Nova.rs da najnoviji napad na Mariniku Tepić dokazuje da je Vučićev režim spreman da izazove fizičko nasilje da bi sprečio opoziciono delovanje.

“Danas je Vučić poslao lokalne batinaše da prete i ugrožavaju bezbednost potpredsednice i članica najjače opozicione stranke, samo zato sto su došle u Jagodinu da pitaju gradskog pravobranioca Vladana Petronijevića i lokalnu policiju zašto su pokušali da članice naše stranke s maricom i uz korišćenje interventne jedinice sprovedu u policiju”, rekao je Đilas.

Đilas navodi da su pre današnje konferencije Kostić i Jokić u svom obraćanju tražile da sednice Skupštine Jagodine budu javne, da se građani upoznaju kako se troši njihov novac, najavljući da će se za to boriti svim pravnim sredstvima.

Komentari

Vaš komentar