Manojlović: U utorak u 12h ćemo blokirati Palatu Srbiju i delove Novog Beograda

Vesti 14. feb 202221:02 > 21:07 63 komentara
Tanjug/Strahinja Aćimović

Direktor kampanje Kreni-Promeni Savo Manojlović objavio je da će u utorak blokirati Bulevar Nikole Tesle i Bulevar Mihajla Pupina na Novom Beogradu iz više pravaca u malim grupama od 20-30 ljudi u 12 časova.

„Blokiraćemo Palatu Srbiju gde predsednik deli odlikovanje. Smatramo ponižavajućim da ovakav predsednik deli odlikovanje na Sretenje“, napisao je Manojlović na svom Tviter nalogu.

Predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) i inicijative „Kreni-promeni“ koji traže zakonsku zabranu eksploatacija litijuma i bora već peti dan kampuju u Pionirskom parku ispred predsedništva. Direktor udruženja „Kreni-promeni“ Savo Manojlović rekao je u nedelju uveče agenciji Beta da im se niko iz vlasti nije obratio, te naglasio da je apsolutno moguće da vlada hitno usvoji taj zahtev građana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas je rekao da ne planira da se sastaje sa njima i ispunjava želje, kako navodi, onih koji protestuju zarad sopstvene promocije i samoproklamovanih lidera.

Aktivisti su poručili da bez obzira što će skupština sutra biti raspuštena, oni će, i u toku kampanje nastaviti da vrše pritisak.

Manojlović je juče poručio da vlast ima rok da do 15. februara usvoji zakon kojim bi se trajno zabranila eksploatacija litijuma i bora, inače će na tom mestu na Dan državnosti biti organizovan novi masovni protest, odnosno, kako je rekao, Sretenjska odbrana Ustava i državnosti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare