Manojlović: Ne možemo da pogazimo reč koju smo dali – kraj blokada

Vesti 09. dec 202118:25 305 komentara
Tanjug / Jadranka Ilić

"Čovek se drži za reč, a vo za rogove", rekao je Savo Manojlović iz pokreta Kreni-promeni odgovarajući na pitanje da li će biti prekinute blokade puteva, organizovane u prethodne dve subote u Srbiji zbog nezadovoljstva građana zakonima o eksproprijaciji i referendumu i narodnoj inicijativi. "Ako sutra vlast ispuni obećanje i izvrši izmene Zakona o referendumu, našu reč ćemo poštovati i mi ćemo se skloniti sa blokada", rekao je Manojlović u Danu uživo N1.

Povezane vesti

On je naglasio da ta organizacija priprema naredni korak vezan za kampanju kompanije Rio Tinto koji će biti objavljen na društvenim mrežama, a koji se odnosi na njene pravne aspekte.

Upitan da li će, kako je juče najavio, u subotu umesto blokada na trgovima biti organizovano slavlje, Manojlović je poručio građanima da za sve informacije u petak uveče prate društvene mreže.

Manojlović je rekao i da u pokretu strateški promišljaju dalje korake i da će svakako pratiti sednicu u Loznici 15. decembra kada bi trebalo da se usvoji inicijativa meštana vezana za prostorni plan.

Što se drugih organizacija tiče, koje su najavile da neće odustati od blokada, Manojlović je ocenio da niko nema monopol na proteste i da svako ima legitimno pravo da zastupa svoje stanovište.

Kaže da nakon što su vlasti usvojile sve zahteve vezane za dva zakona nema osnova da se blokade dalje organizuju. „Ne postoji mogućnost da pogazimo reč koju smo dali“, rekao je Manojlović.

On je najavio i da će sve detalje vezane za to s kim iz vlasti je „išla komunikacija“ oko ispunjenja zahteva tog pokreta saopštiti nakon što se formalno pravno sve završi i vlast ispuni te zahteve.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare