Manojlović: Dva zahteva na protestu, ne postoje uslovi za prikupljanje potpisa

Vesti 19. jan 202211:26 > 11:30 64 komentara
Savo Manojlović
N1

Inicijativa kreni-promeni pozvala je građane na protest koji će se održati ispred Predsedništva Srbije u četvrtak u 19h. Navedeno je da inicijativa ima dva zahteva: ukidanje prostornog plana Jadar i uvođenje zabrane na kopanje litijuma i bora u narednih 20 godina.

Direktor ove organizacije Savo Manojlović ocenio je da ne postoje „elementarni“ uslovi za prikupljanje potpisa za pokretanje narodne inicijative za ukidanje prostornog plana za projekat Jadar i za uvođenje zabrane iskopavanja litijuma i bora na minimum 20 godina.

Povezane vesti

Manojlović je izjavi naveo da je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u vezi pokretanja te inicijative, napadnuta jedna osoba ispred Skupštine Srbije a da ni skupštinsko obezbeđenje ni policija nisu reagovali.

„Ne želimo da ni jedan student, devojka, volonter, kao ni bilo koji građanin doživi napade kojima je bila izložena studentkinja Kristina kada je trebala da govori na konferenciji za novinare“, naveo je Manojlović.

Najavio je da će na sutrašnjem protestu ispred Predsedništva Srbije, zakazanom za 19 časova, objaviti „naredni korak“ u borbi za ukidanje prostornog plana za projekat Jadar i za uvodjenje zabrane na iskopavanje litijuma i bora.

„Odbijamo najavu predsednika o nekakvom moratorijumu od godinu dana. Cilj toga je da se završe izbori. Vlast mora konkretno pravno valjano rešiti ovaj problem“, dodao je Manojlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare