Maloletni počinioci krivičnih dela pomagaće napuštenim životinjama u Zrenjaninu

Vesti 14. mar 202108:08 3 komentara
N1/arhiva

Udruženje ljubitelja životinja i prirode "Zelene šape" zaključilo je sa Centrom za socijalni rad u Zrenjaninu sporazum o saradnji koji predviđa uključivanje maloletnih počinilaca krivičnih dela u društveno koristan rad, kao vid vaspitne mere.

Kako piše portal Zrenjaninski.com, maloletnici će biti uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj pomoć napuštenim životinjama i prirodi.

Kako su ocenili u udruženju „Zelene šape“, ta vaspitna mera treba da utiče na razvoj i jačanje lične odgovornosti maloletnika, kao i na vaspitavanje i pravilan razvoj ličnost, kako bi se obezbedilo njihovo ponovno uključivanje u društvenu zajednicu.

„Svrha rada, odnosno posla koji maloletnik treba da obavi, mora biti usmerena prvenstveno na uklanjanje štetnih posledica krivičnog dela zbog čijeg činjenja mu je izrečena posebna obaveza“, objašnjavaju u udruženju „Zelene šape“.

Aktivisti ovog udruženja se nadaju da će na ovaj način pravilno usmeriti i naučiti maloletnike pravim vrednostima, za dobrobit životinja i prirode.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare