Makron čestitao Dan državnosti: Francuska je uz Srbiju

Vesti 15. feb. 202116:2514 komentara
Podeli:
Aleksandar Vučić Emanuel Makron
Izvor: Izvor: REUTERS/Benoit Tessier

Francuska je uz Srbiju, kako bi je podržala na putu reformi, a posebno u oblasti vladavine prava u okviru obnovljene procedure pridruživanja EU, koju ste prihvatili i koja je u interesu Srbije i njenih građana, poručio je predsednik Francuske Emanuel Makron u čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, povodom Dana državnosti.

Povezane vesti

„Duh koji je vladao tokom moje posete Beogradu 15. i 16. jula 2019. godine, a koja mi je omogućila da sagledam koliko je Francuska prisutna u srcima Srba, nastavio je da pokreće naše aktivnosti“, istakao je Makron.

Bio sam veoma srećan kada smo razmenili mišljenja u Parizu 1. februara, pri čemu su potvrđeni saglasnost i zajednička volja da i dalje produbljujemo naše bilateralne odnose, dodao je on.

„Realizacija projekta beogradskog metroa, kao simbola naše saradnje, omogućiće, uveren sam u to, da se privuku i druga francuska ulaganja“, poručio je francuski predsednik.

Kao što smo razgovarali u Parizu, ostajem odlučan da podržim napore vezane za dijalog između Beograda i Prištine, uz podršku evropskog posredovanja, a u cilju zaključenja sveopšteg i konačnog sporazuma koji će doprineti stabilnosti celog regiona, naglasio je on u čestitki.

Kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije, na kraju pisma, predsednik Makron je svojeručno dodao: „Još jednom hvala za našu razmenu mišljenja. Možeš da računaš na mene i ja računam na tebe“.

Komentari

Vaš komentar