Makedonsko veče u Beogradu, premijer Kovačevski kaže – osećamo se kao kod kuće

Vesti 02. sep 202221:41 6 komentara
FoNet/Instagram predsednika Srbije

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski otvorio je Makedonsko veče u okviru sajma Vinska vizija Otvorenog Balkana u Beogradu porukom da je Otvoreni Balkan jedina autohtona inicijativa, potekla iz regiona, i da je takvo veče moguće organizovati samo tamo "gde se osećaš kao kod kuće".

„Otvoreni Balkan je jedina autohtona inicijativa, potekla od nas samih – poštujem Berlinski proces i druge inicijative, ali evo šta se desilo večeras – morali smo da skraćujemo listu zvanica, jer su svi želeli da dođu na ovu manifestaciju, zato što je naša sopstvena manifestacija“, poručio je Kovačevski gostima.

Među gostima su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama, premijer Crne Gore Dritan Abazović, američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil i predstavnici privrednih komora i kompanija koje posluju u zemljama regiona.

POVEZANE VESTI:

„Zašto je ovaj sajam, kako je Vučić rekao, najbolji sajam hrane, vina i turizma? Da smo ovakav sajam pravili samo kod nas, ne bi bio dobar, jer ja ne znam mnogo o vinu. Da ga je Vučić pravio sam u Srbiji, Vučić ne zna mnogo o trgovini, a ja sam u tom poslu proveo 20 godina. Da ga je pravio samo Rama u Tirani, on zna najviše o umetnosti. Ali, kada iskombinujete trojicu koji poznaju vino, trgovinu i umetnost, dobijete najbolji sajam“, rekao je Kovačevski otvarajući Makedonsko veče, koje je organizovano na krovu tržnog centra Galerija u Beogradu na vodi.

Po obraćanju Kovačevskog, nastupio je poznati makedonski gitarista Vlatko Stefanovski.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare