Majke iz Pećinaca: Mislili da ćemo da se uplašimo, ali ne – udarili nam na decu

Vesti 05. okt 202213:58 43 komentara

Majke dece iz Pećinaca, čijoj deci je onemogućeno da idu u vrtić, Jelena Mažić i Jelena Mihajlović, obratile su se javnosti ispred Skupštine Srbije, istakavši da su njihova deca nezakonito izbačena iz vrtića, "obeležena od strane lokalnog moćnika Milorada Pantića Lukija".

„Obratili smo se svim mogućim ministarstvima koja su zadužena da li za porodicu, da li za ravnopravnost. Izneli smo im pritužbu na odluku vrtića da su nasa deca na čekanju. Svi nas upućuju na Ministarstvo prosvete, ali ono ćuti. Inspektorka koja je izašla na teren, ispoštovala je sve zakonske norme, jer svima je jasno da su deca nezakonito izbačena iz vrtića, obeležena od strane tog lokalnog moćnika Lukija. Svi znamo u opštini da on stoji iza svega, ali nažalost, svi se boje. Nas dve smo izašle u javnost, nisu to očekivali, mislili su da ćemo kao i svi ostali da se sakrijemo, da se pomirimo s tim, ali ne može, udario je na decu. Deci je uzeo pravo da budu sa svojim vršnjacima, da budu u kolektivu na koji su navikli. Ta deca idu od prve godine u taj vrtić. Moje starije dete pita kada će opet da ide u vrtić, da vidi svoje drugare, svoju vaspitačicu. Mi smo njemu rekli da se vrtić renovira. Jer šta reći detetu od pet godina, zašto on sad ne može da ide sa svojim drugarima da se igra“, kazala je novinarima Jelena Mažić.

Povezane vesti

Jelena Mihajlović je rezignirano poručila da ne zna na koji način njihova deca mogu da se vrate u vrtić, „kad se u ovoj državi krše sva pravila, i niko neće da postupa po pravilima“.

„Inspektorka je rekla da se vrate, direktorici se može da ih ne vraća, u stvari može se svakom da radi šta hoće u ovoj državi, ako ima podršku Vučića ili se poziva na njega, ja to ne znam. Jedan lokalni moćnik može sve nas da plaši po Pećincima. Šta je sledeće – da mi pošalju neke silovatelje na kuću, da mi bace bombu na kuću, da me zastraše“, kazala je ona.

Dodala je da je „isto plaši i ovako i onako, da l’ ja pričala ili ne pričala“.

„Ja samo tražim da živim normalno u normalnoj državi, da moje dete ide u vrtić. Je l’ to puno što ja tražim?! Ja mislim da nije“, poručila je Mihajlović.

Ispred Skupštine su se novinarima obratili i poslanici iz redova DS Zoran Lutovac i Dragana Rakić koji su pružili punu podršku majkama iz Pećinaca i poručili da će iskoristiti sve raspoložive mehanizme da obezbede da njihova deca budu vraćena u vrtić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare