Mađarski „gripeni“ pratili avione Er Srbije zbog dojava o bombi

Vesti 09. apr. 202200:0426 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Mađarski borbeni avioni "gripen" u dva navrata su iz svog vazdušnog prostora ispratili avione "Er Srbije" na letovima iz Rusije zbog dojava o bombi, saopštilo je mađarsko Ministarstvo odbrane.

„Borbeni avion `gripen` podignut je da bi ispratio srpski putnički avion na letu iz Sankt Peterburga za Beograd, a prethodno je iz vazdušnog prostora Mađarske ispraćen i srpski avion na relaciji Moskva-Beograd“, navedeno je u saopštenju.

Ranije danas ruska agencija „Ria Novosti“ javila je da je avion na liniji Beograd-Moskva dobio poruku o pretnji bombom, nakon čega je bezbedno sletro na moskovski aerodrom „Šeremetjevo“, prenosi Tanjug.

Mediji su javili i da su borbeni avioni sa oznakama Belgije ispratili avion kompanije „Er Srbija“, koji je išao iz Sankt Peterburga ka Beogradu, tokom preleta iznad teritorije Litvanije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da je ruska vazdušna kontrola obavestila Beograd da je jedan borbeni avion NATO u ruskom vazdušnom prostoru 6. aprila pratio let "Er Srbije" na letu Moskva-Beograd, nedaleko od ruske granice sa Letonijom.

Komentari

Vaš komentar