Lutovac: Vučiću su neprijatelji svi koji nisu s njim, čak i njihove porodice

Vesti 30. jun 202111:16 6 komentara
zoran lutovac
N1

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da su napadi tabloida na ćerke predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića medijska demonstracija politike koju sprovodi Aleksandar Vučić u Srbiji i regionu. Lutovac je agenciji Beta kazao da Vučić sve one koji nisu s njim ili koji su protiv njega, tretira kao neprijatelje. "Mete postaju opozicioni lideri, nezavisni intelektualci, države, narodi, sunarodnici u drugim državama, a sada i članovi njihovih porodica. Dokle, tako?", rekao je Lutovac. 

„Ovaj režim koji se besprizorno kiti šampionskim uspesima naših sjajnih sportista, potrudio se da postanemo šampioni u proizvodnji neprijatelja. U Srbiji su neprijatelji svi oni koji drugačije misle, u regioni svi oni koji ne prihvataju Vučićeve ‘savete’ ili saveznike“, ocenio je predsednik DS.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, Vučićevo neprijateljstvo se sa nepodnošljivom lakoćom iz političke sfere preliva u privatnu sferu.

Naglasio je da je velika sramota za državu Srbiju „i sve nas, građane koji smo dozvolili da laži, klevete, prljavština i lopovluk toliko dugo vladaju Srbijom, da su se odomaćili“.

Prema njegovim rečima, navikli smo se na zlo i podlost.

„Nepristojnost, politička nekorektnost i medijska nekultura truju javnu sferu, zagađuju međuljudske odnose i učvršćuju obrazac primitivizma. Zagađena nam je životna sredina, zagađeni su nam i društveni odnosi. I to zagađenje se neće otkloniti samo od sebe“, rekao je Lutovac.

Krajnje je vreme, dodao je on, da se udružimo i stanemo na put svemu tome.

„Deponiju na kojoj živimo možemo samo mi sami da očistimo, ali to neće biti dovoljno. Potrebno je da zagađivače sklonimo sa mesta sa kojih nas truju i obezbedimo im da se iskupljuju kroz društveno koristan rad“, zaključio je Lutovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare