Lutovac: Opozicija da deluje sinhronizovano, Vučić gubi podršku Zapada

Vesti 01. apr 202111:40 12 komentara
N1 (arhiva)

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac ocenio je da je od najveće važnosti da opozicija deluje sinhronizovano i da odbrani interes građana Srbije.

„Jedinstvo opozicije i dogovor makar o sinhronizovanom nastupu, ako ne i jedinstvenom, mora biti naš prioritet u ovom trenutku, jer je zajedničko delovanje opozicije jedini put ka slobodnim izborima, smeni režima Aleksandra Vučića i normalnom životu građana Srbije u uređenoj zemlji“, naveo je Lutovac u pisanoj izjavi.

On je rekao da je suviše toga na kocki da bi se ljudi iz opozicije fokusirali na različitosti umesto na ono što ih povezuje.

„A to je svest da je režim Aleksandra Vučića potrebno pod hitno smeniti, a čak je i sam Vučić svestan veličine problema u kom će se naći ukoliko ne uspe da nas spreči da jedinstveno nastupimo“, izjavio je Lutovac.

Povodom kritika na račun vlasti, koje su stigle iz Evropskog parlamenta i američke administracije, Lutovac je rekao da srpski predsednik Aleksandar Vučić polako gubi podršku Zapada, ali da će cenu tog lutanja na međunarodnoj pozornici na kraju plaćati građani Srbije.

„Zato je od najveće važnosti da opozicija deluje sinhronizovano i odbrani interes građana Srbije“, ocenio je Lutovac u pisanoj izjavi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare