Lutovac: Ni u košmarnim snovima posle Vesića nismo mogli da očekujemo Čučkovića

Vesti 01. jul 202214:21 > 14:3723 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac rekao je, nakon što je Miroslav Čučković izabran za novog gradskog menadžera, da njegovo imenovanje sve govori. "Pokazalo se u poplavama kakav je menadžer, karijeru gradi na preletanju i priklanjanju onome ko je na vlasti. Ništa dobro ne možemo očekivati, ni u najgorim košmarnim snovima niste mogli da očekujete da posle tima koji je faktički predvodio Vesić možete da dobijete tim koji će predvoditi Čučković", rekao je Lutovac.

Navodi da je i on i ranije bio u vlasti, ali se pita šta ga kvalifikuje da je i dalje tu.

Lider DS kaže da od Šapića nema apsolutno nikakva očekivanja.

Povezane vesti:

„On to već pokazao izborom gradskog menadžera, možemo da čujemo lepe reči, obećanja, ali nema osnova da će biti nešto bolje“, kazao je i dodao da su Šapić i Vesić nažalost bili u Demokratskoj stranci, ali da na sreću takvih ljudi više nema u stranci.

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori kaže da je da je začuđujuće resetovati odnose dve zemlje koji su bili nikad bolji.

„Da bi bili još bolji ili ranije kvalifikacije nisu bile tačne. Kada je dolazio Zdravko Krivokapić dočekao ga je ministar u farmerkama, mediji mu nisu pridavali skoro nikakvu pažnju. Aleksandru Vučiću i ovoj vlasti nije bitno da li je neko za dobre odnose se Srbijom, već sa njim lično. Dritan Abazović je na čelu manjinske vlade koju podrzava DPS, to je suštinska razlika, Abazović nije interesantan Vučiću kao recimo Andrija Mandić“, kaže Lutovac.

Predsednik DS se osvrnuo i na teme razgovora prilikom posete Abazovića.

„Teme se tiču političkih elita, ambasadora, Svetozara Marovića, a druge su one koje se tiču života građana, ta tema se provlači i ne rešava. Pitanje platog prometa je bila tema deset godina, ponavljaju se iste teme – železnice, kako modernizovati prugu Beograd-Bar, a nemate železničku stanicu, imate najskuplji aviosaobraćaj na svetu Beograd, Tivat i Podgorica, gde je kilomater najskuplji na svetu, to treba pitati političke elite“, rekao je dodajući da se od Temeljnog ugovora pravi političko pitanje.

„Oni koji ga podržavaju kalkulišu sa tim pitanjem, to pitanje se koristi za unutarpolitičke podele, za uzimanje pozicije za neke sledeće izbore u Crnoj Gori. Da je samo versko pitanje, ne bi bilo toliko zanimljivo. Kada bi se to rešilo, ta tema se onda pomera u stranu, nije u centru pažnje, ali mnogima to ne odgovara“, naveo je.

Govoreći o sastanku sa Miroslavom Lajčakom, kaže da je tema bila dijalog o normalizaciji Beograda i Prištine.

„Rekao je u kom pravcu to ide, šta se dešava, ono što mi možemo da kažemo su naši stavovi, šta mi podrazumevamo. Okvir za dijalog koji je postavljen nije odgovarajući ni u Beogradu, a ni u Prištini, da bismo stvorili atmosferu morate da imate i medijsku i političku pripremu, da se uključi celo društvo i da ističete pozitivne stvari, šta je korist za građane, podrazumevamo normalizaciju života – ljudi, robe i kapitala. Lajčak je dobio naše stavove, ambijent nije u redu, da mora da se menja odnos EU prema akterima u dijalogu, a to nisu Vučić i Kurti, treba da budu svi građeni“, zaključio je Zoran Lutovac.

Pogledajte kompletno gostovanje Zorana Lutovca u emisiji N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar