Lutovac: Da bi bila jaka opozicija mora da se ujedini

Vesti 24. sep 202212:1818 komentara
zoran lutovac
Izvor: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da ta stranka ima normalnu komunikaciju sa svima u opoziciji i ocenio da bi opozicija bila jača ako bi se sve opozicione strane ujedinile.

On je za Politiku istakao da će DS biti spreman za jednu listu i za programsku koaliciju.

„Naša snaga bi bila veća ako bismo svi udruženi izašli pred gradjane sa jasnom ponudom drugačije politike i boljeg života nego ako idemo odvojeno“, rekao je Lutovac.

Upitan kako bi rešio problem Kosova i Metohije, Lutovac je kazao da treba govoriti o okviru za rešavanje situacije oko Kosova, a ne krajnjem rešenju.

„Ne može tema statusa Kosova i Metohije biti na dnevnom redu dok Srbija ne postane demokratski uredjena država u kojoj se poštuju gradjani i zakoni“, smatra on.

Prema njegovim rečima, paralelno sa izgradnjom uredjene demokratske države, treba raditi na normalizaciji odnosa sa Prištinom.

„Kada se normalizuje život, onda nema više ‘zamrznutog konflikta’. Umesto pitanja čije je Kosovo, postaviće se pitanje kako da Kosovo postane zemlja onih koji žive u njemu i kako da se ispoštuju i etničko i istorijsko pravo“, ocenio je Lutovac.

On je rekao da je izveštaj na posebnoj skupštinskoj sednici o Kosovu i Metohiji bio vrsta političke ispovesti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer nije bilo reči o njegovom sadržaju.

„Nije jasno kakav je njegov (predsednikov) stav niti kakav je stav vlade, kao ni kakva će biti pregovaračka pozicija Srbije ubuduće“, kazao je Lutovac.

Komentari

Vaš komentar