Lukić: Prijava 393 žene veći dokaz porobljene Jagodine od svega što kaže Tepić

Vesti 23. apr 202110:00 > 10:06 46 komentara

Novinarka Biljana Lukić ocenila je u Novom danu da je krivična prijava koju su u Jagodini podnele 393 žene "veći dokaz porobljene Jagodine od svega što su rekli Marinika i svedok". Istakla je da Jagodina nije usamljeni slučaj. "Svaki taj šerif u malom mestu u Srbiji se isto tako ponaša", naglasila je ona.

„To da je Jagodina Palmina, mislim da smo svi znali. Licemerje je da se zaprepastimo kako se sve ovo desilo. Čini  mi se da je Jagodina više Palmina više nego što je Srbija Vučićeva. I vi kada vidite da se skoro 400 žena za jedan dan skupilo da tuži Mariniku, meni je to veći dokaz porobljene Jagodine od svega što su rekli Marinika i svedok. Pazite, kada razredna zakaže roditeljski za sutradan, pola roditelja se ne sakupi, a ovde se 400 žena organizovalo, našlo advokata, angažovale ga, potpisale se i predale tužbu. To je tužba za izazivanje straha i panike. Koji strah i panika su proizvedeni kod žena Jagodine ukoliko je sve to izmišljeno“, zapitala je Lukić.

Dodala je da je ta „kolektivna sramota koja se dešava u Jagodini užasna, zato što rezultira negiranjem i tom vrstom odbrane“.

Povezane vesti

„Ja ću da kažem da je jedna devojka pre sedam, osam godina, koja je tada bila učesnica muzičkog takmičenja, meni je pričala kako je ona sa njih još pet šest devojaka koje su se takmičile, vođene u Jagodinu. Bile su postrojene u jednom redu, tu je bio Palma, neke devojke koje one nisu znale i bili su neki njegovi prijatelji, a među njima i neki veoma poznati političari. I onda su one bile birane. Ova devojka, nije imala sponzora za garderobu, rekla je da  nije bila dovoljno atraktivna, otpevala je nekoliko pesama, i onda ju je automobil vratio kući, dok su neke devojke ostale“, kazala je Lukić i podsetila da je na internetu mnogo fotografija sa Palminih zabava.

Napomenula je da ne zna šta se zatim dešavalo, ali kaže da su „podrazumevajuće stvari šta je potom bilo“.

U kom univerzumu je lepoj i atraktivnoj devojci od dvadesetak godina zaniimljivo da ode na Palminu seljačku zabavu, a on čovek ima unuke? Ko zna devojku koja želi da ide da se druži sa tim matoricima“, upitala je Lukić.

Ocenila je da u priči Dragana Markovića Palme ima „mnogo rupa“, kao i da „imamo tužilaštvo, neko bi se zapitao kako je sve ovo moguće“.

„Ne mogu da tvrdim šta je bilo, ali mogu da pretpostavim. Mi svi pretpostavljamo šta je tamo bilo. Otkud onolike slike na intenetu devojaka u zagrljaju Palme, Dačića i Antića“, kazala je ona.

Ona je podsetila na Markovićevo ponašanje u javnosti i pojedine njegove izjave o ženama u prošlosti.

„Ovde je možda naše licemerje na ceni“, ocenila je Lukić.

Veruje da je takva ili slična situacija u celoj Srbiji, kao i da „svaki taj šerif u malom mestu u Srbiji se isto tako ponaša“.

„Ja bih rekla da Palma nije počeo da pravi žurke tek kada je došao na vlast. To je isti čovek koji je izašao iz Arkanovog šinjela, i ja ne verujem da je on bio „bečki đak“ do 2012. godine. Mislim da je razlika u opštem okruženju. Prošla vlast ga je tolerisala, ili je uživala na tim žurkama, ja to ne znam. Oni su računali da ne smeju da ga „izgube“, jer bi ‘ispustili’, uzeli bi ga drugi“. I to su te političke kalkulacije. Ja ne bih volela da kažem da je za ovo kriva prošla ili sadašnja vlast, mislim da se svi mi ponašamo kao da je sve normalno“, smatra Lukić.

Ocenjuje da je u Jagodini nakon otkrivanja afere, prilikom anketiranja građana, bilo primetno odsustvo iznenađenja. Ona je izrazila zabrinutost za bezbednost Marinike Tepić

„Šta sada ti ljudi tamo da rade? Ili da ustanu svi, ili da svoju kolektivnu sramotu brane tako što tužakaju Mariniku. Da smo država, onda bi tužilaštvo pokrenulo ozbiljnu istragu iz Beograda ili iz Kragujevca, svakako ne iz Jagodine. Izašla bi (Zagorka) Dolovac i rekla da svakome nudi anonimnost, zašttitu, a ako treba i finansijsku podršku. Tako se ova stvar suzbija, a ne na ovu foru ‘Ko Mariniku štiti i ko je filuje informacijama“, naglasila je Lukić.

Upitana da prokomentariše reakciju ministarke Zorane Mihajlović, odgovara da „niko ne može da je uveri da je ona to čula prekjuče“.

„Mogli bismo da je pitamo da li ona zna da u zvaničnim državnim delegacijama koje idu u arapske zemlje, da sa delegacijama putuju animir dame i momci? Ko plaća njih da ih država vodi na after-partije? Otkud oni tamo? Pa ako i to ne zna, da li je ona ikada ušla na društvene mreže i dobila neki pres kliping“, zapitala je Lukić i zaključila da da „je kod nas sve apsolutno – šarada“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare