Lukić: Osnovala sam fondaciju kao mehanizam za pomoć ženama koje trpe nasilje

Vesti 09. dec 202110:50 1 komentar
N1/arhiva

Iz želje da pomognem, nakon sopstvenog iskustva, svesna svih manjkavosti trenutne situacije, osnovala sam Fondaciju, kao mehanizam za pomoć devojkama i ženama koje prolaze kroz probleme izazvane rodno zasnovanim nasiljem, poručila je Marija Lukić, čija Fondacija pokreće kampanju "Ne srami se, odbrani se".

Kampanja se sprovodi u okviru globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, saopštila je Fondacija Marija Lukić.

Povezane vesti

Lukić je u pisanoj izjavi ocenila da projekat „Ne srami se, odbrani se“ ima inovativan pristup, jer kroz šest primera različitih vidova nasilja nad ženama, koji su predstavljeni u formi animacije, snažno sugeriše kako da nasilje prepoznamo.

„Takođe komunicira sa mlađom publikom, što nam je takođe jedan od prioriteta u edukaciji“, rekla je Lukić, koja je i direktorka Fondacije.

Šest tematskih kratkih animacija bavi se razotkrivanjem najčešćih društvenih pojava, iza kojih se krije neki vid nasilja nad devojčicama i ženama i obrađuje uvredljive komentare prema ženama u medijima i na društvenim mrežama, zatim partnersko nasilje, nasilje u porodici i školi.

Projekat „Ne srami se, odbrani se“ podržalo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare