Lukić: Borba za plen je opasna igra, možeš da dobiješ milijarde ili optužnicu

Vesti 22. jun 202209:53 > 10:14 2 komentara
N1

Novinarka Biljana Lukić ocenila je u Novom danu da je sukob između bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović i ministra odbrane Nebojše Stefanovića "kontrolisan", kao i da iza svega stoji predsednik Aleksandar Vučić, koji se nalazi na "vrhu piramide". "Oni su toliko duboko u medu, da smeju da se kreću samo u tim dozvoljenim okvirima, da zabavljaju masu i da nam pokažu koliko je predsednik vanredno grandiozan, a oko njega sve žgadija i bednici. On to radi i sa opozicijom, kao i sa svojim ljudima. Verujem da se naprednjaci međusobno mrze snažnije, nego što mrze bilo koga pripadnika opozicije. Ta borba za plen je opasna igra. Tu možeš da isklizneš i da odeš na optuženičku klupu, ili da završiš kao Cvijan. A možeš da postaneš i milijarder. I to je mnogo opasna igra u kojoj sve te udarce ispod pojasa izvode van javnosti. E sada, sa vremena na vreme, Vučić nekoga od njih izbaci , i kaže mu: 'Ti ćeš sada da budeš kriv'", istakla je Lukić.

Ona je istakla da je sukob podseća na serije „Kasandra“ i „Ljovisna“, kao i da su to „segmenti rijaliti Srbije“.

Povezane vesti

„Tu su odnosi jasni. Imamo devojku koja se držanjem stadionske šipke, i druženjem sa tim navijačkim huliganima, kandidovala za zaposlenje u BIA. Tamo još nije stigla ni kafe kuvaricu da upozna, odmah su je prebacili za funkcionera u Ministarstvu policije. Imamo i doktora Nešu koji je ceo svoj radni vek nosio neseser Vučiću, koji je završio sve te škole vikendima u Sava Centru, ili po kioscima u Londonu. On je njegov najverniji, kao čivavu ga je do juče grlio Vučić. Imamo i Đukanovića, koji je najveći deo života proveo kao navijač Šešelja, Zvezde i Vučića. U 40. godini je postao advokat i postao je akter najdelikatnijih sudskih procesa u državi“, kazala je Lukić.

Kaže da u ovom sukobu nema govora o pravosuđu, ni o zakonima, kao i da se ne zna više oko čega se sudi Dijani Hrkalović.

„To je neki banalni prestup u odnosu na ono šta mi pričamo. Kada kažemo mi, ne mislim na nas posmatrače, nego na njih – učesnike. Oni se svađaju ko je bio drugar sa kriminalcima, jedan drugi ili treći? A kao Vučić ništa o tome nije znao? Kao da Vučić nije postavio Hrkalović, doktora Nešu i Đukanovića na te pozicije“, zapitala je Lukić.

Konstatovala je da se nalazimo u situaciji u kojoj dugogodišnji ministar govori da u državi ne postoji pravosuđe.

„Nama dugogodišnji ministar, najviši funkcioner u državi, govori da u ovom društvu ne postoji sud i ne postoji pravosudni sistem, već će Vučić odlučiti ko je kriv ili ko mu je simpatičniji… Čini mi se da se sve ovo ne vrti oko tog banalnog slučaja, oko koga sude Hrkalović, nego da se svi vrti oko Jovanjice i oko tih krupnijih stvari vezanih za drogu“, istakla je Lukić.

Ocenjuje da ovaj „kontrolisani sukob neće da se otrgne kontroli, jer je ‘omerta’ , koja vlada u SNS – fascinantna“.

„Zadrugarska Srbija da dobije priliku da gleda N1, da se spusti tenzija“

„Gledala sam (duel Željko Mitrović – Savo manojlović), a nije trebalo. Gledajući taj pokušaj duela, setila sam se svog detinjstva i neke svadbe, na kojoj se pijani čovek ispovraćao po stolu i svojoj supruzi. Ona je umirala od neprijatnposti, pokušavajući da se očisti, a on se drao, drpao je za grudi, i davao vulgarne primedbe. Ja sam mislila da sam davno zaboravila taj eksces, a podsetio me na to taj televizijski rijaliti šou. Prosto nemam uopšte ideju kako bi mogao da izgleda razgovor predstavnika te naprednjačlke Srbije sa bilo kim sa ove strane ko nije spreman da se dere snažnije i da vređa vulgarnije“, navela je Lukić.

Prema njenim rečima, ona u toku duela ništa nije čula, kao i da „to nije bila situacija u kojoj se razgovara“. Dodaje da se novinarka Ljubica Gojgić, koja je vodila razgovor, baš trudila, ali da nije mogla toliko da viče kao što je to radio Željko Mitrović.

„Ja nisam uspela da čujem ništa. Ni šta je govorio Manojlović, ni šta je govorila Gojgić. Čak i da mu je isključen mikrofon, on bi  se čuo kroz druge dve bubice. Možda bi rešenje bilo da se prekinulo, ali bi se to ‘ispinovalo’ da je to  Mitrovićeva pobeda“, ocenjuje ona i dodaje da je cilj nastupa vlasnika Pinka bio da se ne razgovara o interesima građana.

Kaže da bi ta “ trebalo da postoji mogućnost da zadrugarska Srbija koja je navučena na tu vrstu stresa, da dobije priliku i da gleda N1 na nacionalnoj frekvenciji, sadržaj koji malo spušta tenziju.

„Moguće da je to jedini lek za ovu našu naciju“, navela je gošća.

Komentarišući odgovor Mitrovića da „ne zna ko je naručio spot protiv Olivera Ivanovića, ona je navela da je to – vic nad vicevima'“.

„Željko Mitrović posle koliko godina da ne zna u svojoj firmi šta se dešava? Pa to je u domenu vica“, napomenula je Lukić. Na pitanje da prokomentariše tvrdnju Mitrovića da je Oliver Ivanović bio Mitrovićev prijatelj, odgovorila je: „Bogami, nije dobro biti Mitrovićev prijatelj“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare