LSV traži od Vlade da ukloni sve grafite i murale koji veličaju ratne zločince

Vesti 06. nov 202111:21 4 komentara
Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahtevala je od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da vlada ukloni grafite kojima se veličaju ratni zločinci.

Portparol LSV-a Aleksandar Marton zatražio je od Ane Brnabić da javnosti objasni kako je moguće da se dozvoljavaju skupovi ekstremnih desničara, a zabranjuju legalno prijavljene aktivnosti aktivista za ljudska prava.

Povezane vesti:

MUP Srbije zabranio je Inicijativi mladih za ljudska prava u Srbiji da u utorak održi najavljeni skup na kojem je trebalo da sa fasade jedne zgrade u Beogradu bude uklonjen mural ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Skup je trebalo da bude održan 9. novembra, na Svetski dan borbe protiv fašizma i antisemitizma.

„Ova odluka policije je skandalozna i dodatno urušava ugled Srbije u svetu. Nažalost, u Srbiji je očito normalno da se na zidovima zgrada nalaze likovi zločinaca, a da su oni koji su odslužili kazne svakodnevni gosti medija putem kojih šire ideje mržnje i netolerancije. Srbija ne sme biti sigurna kuća za ratne zločince“, poručio je Marton.

Dodao je da LSV traži od Vlade Srbije da ukloni sve murale i grafite koji veličaju ratne zločince i onemogući njihovo pojavljivanje u medijima.

„Srbiji je potreban zdrav i čist javni prostor. Sa ratnim zločincima to nikako nije moguće“, kazao je Marton.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare