Lončar: Krizni štab merama cilja one što ih krše, ne one koji ih se pridržavaju

Vesti 25. feb. 202119:115 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Oni koji ne poštuju epidemiološke mere moraju da znaju da direktno utiču na zdravlje građana, dovode ljude u bolnice, na respiratore, do smrtnih slučajeva i sigurno ćemo ih sve sankcionisati, poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, i dodao da Krizni štab merama "cilja" one što ih krše, a ne one koji ih se pridržavaju.

Lončar je u Skupštini Srbije rekao da će Krizni štab na sutrašnjoj sednici doneti mere koje će „sprečiti izvor širenja zaraze, a da pritom ne diramo one koji ih se pridržavaju“ i najavio rigorozne inspekcijske kontrole.

Ocenio je da je povećan broj zaraženih i hospitalizovanih posledica onoga što se dešavalo na Kopaoniku i Zlatiboru, kao i na događajima gde je bilo više ljudi nego što je dozvoljeno, a nisu se pridržavali mera.

Svima koji organizuju takve događaje i koji se ne pridržavaju mera poručio je da će sigurno biti kažjavani.

„Ljudi, imamo problem da sedite po kafićima jedni drugima na glavi i kada organizujete ilegalne žurke, zar mislite da ste jači i pametniji od države? Sa tom vašom pameću imamo veći broj obolelih i u bolnici“, poručio je Lončar i podsetio da zbog toga moraju da se vraćaju sa zasluženog odmora zdravstveni radnici koji su radili u kovid zonama.

Lončar je pozvao građane da shvate da posle prve doze vakcine još nema imuniteta koji može maksimalno da štiti, jer se to dešava tek nekoliko nedelje posle druge doze.

„Imamo šansu da sve stavimo pod kontrolu i ako želite dobro zdravstvenim radnicima poštujte mere, još malo nam treba, pa ćemo moći da radimo ono što želimo“, zaključio je Lončar.

Komentari

Vaš komentar