Lončar: Korona još nije pobeđena, povećava se broj prijema u Batajnici

Vesti 25. jun. 202111:3074 komentara
Podeli:
Zlatibor Lončar, ministar zdravlja
Izvor: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Nisam siguran da sa ovakvim ponašanjem i brzinom vakcinacije možemo da "idemo" do jeseni, radi se o nedeljama, dok ne počne da raste broj zaraženih, jer gledamo parametre, a u kovid bolnici Batajnica smo u četvrtak imali 11 prijema, a pre dva-tri dana bilo je tri prijema, dakle - ne obećava, upozorio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je na panel diskusiji „Godina promena – zdravlje, pandemija, pouke“, kompanije Hemofarm ocenio da se građani koncentrišu na broj zaraženih, i da misle da je korona pobeđena zato što je trenutno taj broj ispod stotinu dnevno.

Povezane vesti:

„To je jedna vrsta neozbiljnosti, a kod nas je najveći pokretač svega strah. Mi smo takvi, funkcionišemo iz inata, i ovo nam pokazuje da moramo da radimo sa decom u osnovnoj školi jer samo tako možemo da promenimo situaciju. Strah i govedo čuva – tako se kaže“, rekao je Lončar i dodao da je najveći strah kod građana taj da neće moći da se leče kada se razbole.

„Apelujem – uozbiljite se, hajde da se vakcinišemo dok imamo situaciju pod kontrolom, da bismo mogli da izađemo iz ove situacije“, poručio je ministar zdravlja.

Lončar je uveren da će mnogi učiti u budućnosti iz našeg primera transformacije zdravstvenog sistema tokom pandemije.

„Ova situacija ne može da se reši u jednoj državi , iako ljudi iz EU nisu shvatili da se ovaj problem zajednički rešava. Ne možete da kažete – vi ste Zapadni Balkan a EU ide ovako – korona neće reći “neću u EU, ostaću na Zapadnom Balkanu“, rekao je Lončar.

Poručio je da je Srbija deo Evrope, i da, šta god da se desi, moramo da reagujemo zajedno i donosimo odluke zajedno ako hoćemo rešenje.

„A ako neko misli da može da nas isele iz Evrope, to nije realno“, zaključio je Lončar.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar