Liman osvanuo oblepljen nalepnicama – „strah nije opcija“ i „Liman – Free zone“

Vesti 09. okt 202114:04 8 komentara
Screenshot YouTube/Radio 021

Novosadsko naselje Liman, u kojem nepoznate osobe učestalo crtaju zastave Srbije po fasadama zgrada, osvanulo je jutros oblepljeno nalepnicama na kojima piše "Strah nije opcija - slobodni Liman" i "Liman - Free zone".

Nalepnice čiji autori takođe nisu poznati lepljene su po ulazima u zgrade i preko grafita, na plavom polju na iscrtanim zastavama Srbije.

Član Saveta mesne zajednice Liman Vladimir Ilić, kojem su nepoznate osobe nedavno isekle gume na automobilu, kaže da nije upoznat sa akcijom lepnjenja nalepnica, ali da ne podržava takav način ispoljavanja stavova.

Povezane vesti:

„Nisam upoznat sa tim. Kao neko ko je doživeo vandalizam ne mogu da podržavam vandalizam nad tuđom imovinom. To je slično kao iscrtavanje grafita i zastava po fasadama. Poruke na nalepnicama su u redu, ali ne preko tuđe imovine“, rekao je Ilić za agenciju Beta.

U nekoliko mesnih zajednica na Limanu predstavnici grupa građana pobedili su kandidate vladajuće Srpske napredne stranke na nedavnim izborima i preuzeli upravljanje savetima tih mesnih zajednica.

Osim crtanja zastava po fasadama, u naselju je bio organizovan i protestni skup mladih, koji su nosili i veliki transprent podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Akciju crtanja zastava i pomenuti protest podržali su predstavnici vladajuće stranke i sam gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Nevladina organizacija Grupa za konceptualnu politiku pozvala je Novosađane i javnost da zaštite novosadske mesne zajednice u kojima su nezavisni kandidati ušli u njihove savete.

Pozvali su nezavisne članove saveta mesnih zajednica na Limanu da sazovu zborove građana na kojima bi se stanovnici njihovih mesnih zajednica izjasnili povodom nasilja koje se sprovodi nad njihovim institucijama i zajedničkom imovinom.

„Za to je odgovorna novosadska vlast koju čine SNS i njeni komunalni koalicioni partneri i zato bi nezavisni kandidati morali da javno osude takve postupke gradske vlasti i pozovu građane na mir i solidarnost sa demokratski i neposredno izabranim članovima saveta“, piše u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare