Lideri političkih stranaka na Kosovu pozvali građane da glasaju

Vesti 14. feb. 202110:54
Podeli:
Izvor: REUTERS/Laura Hasani

Lideri političkih stranaka i kandidati za premijere pozvali su građane Kosova da izađu i glasaju na prevremenim parlamentarnim izborima.

Kandidat Demokratskog saveza Kosova za premijera Avdulah Hoti pozvao je građane da iskoriste svoje biračko pravo. „Očekujem da ću imati redovan izborni proces, kako bi bili održani standardi organizovanja izbora u skladu sa evropskim standardima, gde građani slobodno mogu da kažu svoje mišljenje“, rekao je on.

Kandidat za premijera iz redova Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti je rekao da će budućnost Kosova posle izbora biti kao i današnji beo i vedar dan. „Kosovo se kao nezavisna država vraća ljudima (gradjanima) ove nedelje, moramo glasati za zemlju“, naglasio je on pred medijima.

Kandidat za premijera iz redova Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj rekao je da su građani suočeni sa dve mogućnosti. „Danas je dan kada govore građđjani, a ne političari. Suočeni su sa dve mogućnosti, pred ekonomskim oporavkom ili pred maglom i izolacijom zemlje. Svim građanima želim uspeh“, rekao je Hodžaj.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i njen kandidat za predsednika Kosova Ramuš Haradinaj pozvao je građane da glasaju jer se Kosovo suočava sa mnogim izazovima.

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković takođe je pozvao građane srpske nacionalnosti da izađu na izbore na Kosovu i podrže Srpsku listu.

„Imamo mnogo izazova sa kojima se suočavamo sa pandemijom i sa Srbijom“, rekao je on.

Na izborima pravo glasa ima 1.794.862 građana, koji mogu da glasaju u 888 centara na celom Kosovu, sa ukupno 2.382 biračka mesta.

Prema informacijama iz CIK-a sva biračka mesta su otvorena na vreme.

Glasanje će trajati do 19 sati, dok se oko 22 sata očekuju prvi preliminarni rezultati današnjih izbora.

Komentari

Vaš komentar