Lazović u EP: Srbija već tri meseca bez parlamenta, vlast jednog čoveka na delu

Vesti 30. jun 202218:096 komentara
Podeli:
Izvor: Ne davimo Beograd

Govoreći na skupu "Zeleni talas na Zapadnom Balkanu", koji je održan u Evropskom parlamentu, Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd je poručio da je Srbija već tri meseca bez parlamenta i da je politika Aleksandra Vučića najveća prepreka evropskim integracijama Srbije, ali "bitnije od toga - on je prepreka kvalitetnom životu građana Srbije, vladavini prava ili zdravoj životnoj sredini".

Pročitajte još

„Došlo je vreme da regionom Zapadnog Balkana vladaju odnosi saradnje i uvažavanja zemalja koje ga čine, odnosno zajednički rad na rešavanju sličnih problema koje imamo. Od zagađenja vazduha koje ne poznaje granice, preko borbe protiv korupcije i kriminala, do smanjivanja ekonomskih nejednakosti i unapređenja života građana, koji je daleko od evropskog nivoa“, izjavio je Lazović i dodao da EU nije idealna zajednica, da ima puno svojih problema, ali da je za građane Srbije članstvo strateški pravac u interesu građana.

Kako se navodi u saopštenju Ne davimo Beograd, poslanici i odbornici tog pokreta su se u Briselu sastali sa predstavnicima Evropske zelene partije i sa njima razmenili iskustva o radu.

„Pokreti, partije i organizacije bliske Zelenima su u regionu ostvarile značajne rezultate i to uliva nadu da će u našim društvima odlučivati novi ljudi koji nisu ogrezli u aferama i koji će donositi odluke u interesu građana. Ne davimo Beograd će dati svoj doprinos borbi da Srbija postane dobro mesto za život“, zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar