Lazović: Orlić opet zabranio građanima da govore o problemima iz hola Skupštine

Vesti 06. okt 202211:19 8 komentara
N1

Poslanik pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je da je predsednik parlementa Vladimir Orlić ponovo zabranio građanima Srbije da prisustvuju konferenciji za medije u skupštini, iako je ona "jedino mesto" gde problemi građana treba da se rešavaju.

„Građani Podgradine kod Kosjerića trebalo je da prisustvuju konferenciji, jer se bore da svoj posed i život zaštite od izgradnje kamenoloma, ali Orlić im nije dovolio da se obrate iz centralnog hola“, kazao je Lazović na konferenciji za medije.

On je rekao da se kamenolom gradi, iako nije urađena studija o proceni uticaja na životnu sredinu.

„Sada ih čekaju zagađenje i otrovni produkti od kamenoloma. Deca će prolaziti neposredno pored zemlje koja se minira. Dakle, zbog zarade se uništava zemlja građana Srbije“, rekao je Lazović.

Građani Podgradine protestuju na barikadama, a investitor kamenoloma „gradi, bez građevinskih dozvola“.

„Protiv ovih ljudi koji protestuju se vodi kampanja lažnih vesti i širenja mržnje, pa im je investitor izrekao zabranu prilaska kamenolomu, tj. njihovom sopstvenom dvorištu“, rekao je Lazović.

Meštanka Podgradine Branka Jeftić Marković rekla je da se građani već tri godine bore protiv tog „nerealnog“ kamenoloma.

„Lokacija kamenoloma se nalazi na dva kilometra od grada, a najveći problem je taj što se snabdevanje vodom meštana nalazi na samom centru kamenoloma, a miniranje zemlje je 50 metara od naših kuća“, rekla je ona novinarima ispred Doma Narodne skupštine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare