Lazović o obraćanju Lavrova: Skoro ispada da će Rusija oslobađati Srbiju od EU

Vesti 07. jun 202208:47 87 komentara
N1

Aktivista pokreta "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović ocenio je da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u obraćanju novinarima u Moskvi, nakon što je njegova poseta Srbiji otkazana, izneo "dosta snažne stavove", ističući da "skoro da ispada da će Rusija oslobađati Srbiju od EU".

„Iskreno, ovako oštar nastup nisam očekivao i čini mi se da on dosta dobro oslikava pritiske koje Srbija trpi od Rusije, da se odrekne svog strateškog pravca pristupanja EU“, rekao je Lazović za današnji list Nova.

Povezane vesti

Prema Lazovićevim rečima, to potvrđuje kraj mogućnosti sedenja na dve stolice „da bi se ostalo na vlasti“, kao i da se Srbija „zbog neodgovorne politike Aleksandra Vučića našla na vetrometini i na udaru i jednih i drugih“.

Lazović je ocenio i da je za Srbiju najbolje da svoju spoljnu politiku uskladi sa EU, ali i da stremi evropskim standardima u unutrašnjoj politici, poput borbe protiv kriminala, slobode medija, standarda građana.

Šef ruske diplomatije Lavrov ocenio je u ponedeljak da su „EU i NATO oduzele Beogradu pravo da vodi suverenu politiku i da od Balkana prave ‘zatvoreni Balkan'“, nakon što je njegova poseta Srbiji otkazana jer Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora nisu dozvolile njegovom avionu preletanje njihove teritorije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare