Lazarević o hapšenjima na Kosovu: Zadrška kod ljudi, meštani se ustežu da govore

Vesti 21. dec. 202113:18 > 15:0611 komentara
Podeli:
Izvor: N1

"Moj glavni utisak je da za sada svi sagovornici sa kojima sam razgovarala insistiraju na anonimnosti. Dakle, postoji ta zadrška, meštani u Štrpcu se ustežu da govore pod svojim punim imenom i prezimenom", izjavila je Tatjana Lazarević, urednica portala Kossev iz Kosovske Mitrovice u vezi jutrošnjih hapšenja u vezi bespravne gradnje na Kosovu i Metohiji.

Povezane vesti

„Kada je u pitanju srpska javnost, uključujući i medije koji izveštavaju na srpskom, glavni utisak je težina da se dođe do pravovremene, tačne i neposredne informacije. Interesantno mi je da mi je isto posvedočio i kolega iz Štrpca, direktor lokalne televizije ‘Herc’ Bojan Mladenović. On je u jutrošnjem razgovoru doslovce izgovorio rečenicu: ‘Znamo samo onoliko koliko objave mediji na albanskom jeziku’. Nakon toga smo razgovarali sa nekoliko meštana Štrpca, koji su takođe potvrdili da nedostaju informacije i koji su dodali da je stanovništvo uznemireno“, kazala je Lazarević.

Ona je navela da je takođe utisak da je ovo jedna od najvećih akcija koju su kosovski organi preduzeli u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Prema informacijama koje je dobila, u Štrpcu je mirno, jer tamošnjem stanovništvu „nije u interesu nikakvo nasilje“.

Mađutim, kaže da ima i onih koji su zadovoljni ovom akcijom, ukoliko se pokaže da se zaista radi o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

„Ukoliko je akcija oslobođena bilo kakve političke pozadine, odnosno, ukoliko je usmerena na borbu protiv korupcije, pojedini meštani smatraju da itekako treba da se vodi istraga protiv bivšeg gradonačelnika Štrpca Bratislava Nikolića“, rekla je ona, uz ogradu da još uvek ne postoje zvanične informacije o njegovom hapšenju, uprkos snimcima zaplene dva njegova luksuzna automobila.

Za Nikolića se, prema rečima pojedinih meštana iz Štrpca, navodi da ima luksuzan vozni park vredan nekoliko stotina hiljada evra, koji se ne nalazi samo u Štrpcu, već i u drugim mestima. Pored toga, on je važio za izuzetno uticajnog čoveka i važnog političara sa Srpske liste.

„Postojala je ta slika o njemu o uspešnom biznismenu koji je dobro povezan sa svim stranama, u Prištini, i u Beogradu, kao da je godinama je važio za najmoćnijeg čoveka ovog mesta“, istakla Lazarević.

Navela je da je sopšteno da će se policija oglasiti teka kada akcija bude sprovedena do kraja.

Snimak emisije N1 Studio Live:

 

Komentari

Vaš komentar