Lalić govorio kako je klan Belivuka pripremao ubistva, među njima – i Vučićevo

Vesti 08. nov 202216:50 > 20:47 14 komentara
Sudjenje Belivuk, dolayak u sudnicu, specijalni sud, advokati, policija..
TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubistava i niz drugih krivičnih dela, izlaganjem optuženog Srđana Lalića, koji ima status okrivljenog saradnika, jer je pre tri i po meseca sklopio sporazum sa tužilaštvom o saradnji. Prema tvrdnjama Lalića, grupa Veljka Belivuka je planirala i atentat na predsednika Vučića, posebno nakon Vučićeve objave rata mafiji. Na to je u boksu za optužene usledila je burna reakcija, a Belivuk i Miljković su se glasno smejali.

Pre nego što je Lalić počeo, za reč se javio drugooptuženi Marko Miljković, koji se, inače, tokom suđenja na svakom ročištu po nekoliko puta javlja za reči. Miljković je imao primedbu na izlaganje Lalića od prethodnog dana.

„Lalić se prvo uznemirio jer nije imao beleške sa sobom. Sve što je rekao naučio je napamet, vidi se da je instruisan od strane tužilaštva. Sudija, nije mogao ni da vas pogleda u oči, sve vreme je gledao u pod“, rekao je Miljković.

Suđenje je pratila reporterka N1 Ana Novaković:

Predsednica sudskog veća Vinka Beraha Nikićević ga je upitala: „Miljkoviću, on će nastaviti danas da govori. Mogli ste ovo na kraju da kažete?“

POVEZANE VESTI:

Miljković: „Pa da, ali hteo sam sad da uđe u zapisnik.“

Sutkinja: „A vi ćete i posle opet da se javite za reč?“

Miljković: „Tako je“.

Dok je opisivao na koji način su pripremali ubistva, pratili, namamljivali, otimali, mučili i na kraju i svirepo ubijali svoje žrtve, Lalić je pominjao i nekoliko drugih ubistava koja nisu predmet optužnice, a dogodila su se u Crnoj Gori tokom 2020 godine.

Ubijeni su bili članovi suparničkog škaljarskog klana. Lalić je opisivao i zločine tog klana. Prema njegovim rečima, škaljarci su slali Belivuku fotografije brutalnih ubistava, kako bi pokazali na šta su sve spremni. Lalić je tvrdio da od tog perioda klan Belivuka dobija izrazito nasilnički karakter.

Nekoliko puta tokom ročišta je advokat Marka Miljkovića Vladimir Petrović, bez prethodnog javljanja za reč, ustajao i prekidao Lalića. Upitao je postupajuću sutkinju zašto mu se dopušta da sve to opisuje, jer sve o čemu govori detaljno nije predmet optužnice. Zamenik tužioca za organizovani kriminal Zoran Babić rekao je da Lalić ima pravo na to, jer je jedno od krivičnih dela za koje se grupa tereti i udruživanje radi izvršenja krivičnih dela.

Na to se Miljković ponovo javio za reč upućujući svom advokatu opasku.

„Ja bih zamolio Vladu da ne prekida više Lalića. Vlado, sve što hoće da priča neka priča“, rekao je Miljković.

Zatim je Lalić nastavio sa izlaganjem opisujući do najsitnijih detalja na koji način su on i drugi optuženi u ovom postupku izvršavali ubistva.

Govorio je i kako su od kavačkog klana nabavljali drogu, kako su nabavljali i kupovali oružje.

Prema njegovim tvrdnjama, grupa Veljka Belivuka je planirala i atentat na predsednika Vučića, posebno nakon Vučićeve objave rata mafiji. Na to u boksu za optužene, usledila je burna reakcija, a Belivuk i Miljković su se glasno smejali.

Suđenje u ovom postupku se nastavlja u četvrtak, kada će Srđan lalić detaljnije govoriti i o „Sky“ aplikaciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare